СНИМАЊЕ СЕРИЈЕ ЦРВЕНИ МЕСЕЦ: Раскошни костими и кочије на Тргу

М. Јунгић Милошевић

02. 10. 2019. у 15:15

Више од 20 костимираних уметника, које ћемо заједно са њиховим колегама гледати у 120 епизода ове теленовеле, позирало је у кочији, једном од симбола епохе у којој се дешава радња серије

СНИМАЊЕ СЕРИЈЕ ЦРВЕНИ МЕСЕЦ: Раскошни костими и кочије на Тргу

Уметници донели дух прошлих времена,фото В.Данилов

СА новинарима и пролазницима у Кнез Михаиловој улици јуче су се дружили глумци из серије "Црвени месец", продуцента Жељка Митровића, коју ћемо од понедељка пратити радним данима на Пинку. Више од 20 костимираних уметника, које ћемо заједно са њиховим колегама гледати у 120 епизода ове теленовеле, позирало је у кочији, једном од симбола епохе у којој се дешава радња серије.

Редитељ Роман Мајетић каже, за "Новости", да су, поред драмског садржаја, чији оквир држе породичне приче, у серији подједнако доминантни историјски догађаји и шпијунске приче које су се дешавале у Србији тог времена.

- Презадовољан сам и глумцима које сам одабрао. Tакав пројекат могуће je радити само ако они заиста уђу у те ликове. Долази нам и руски глумац који ће играти шефа руске обавештајне службе ОХРАНА (претече КГБ), а делиће кадар са Јеленом Гавриловић (кнегиња Олга Наришкина). То је прва служба која је почела да ангажује жене, и то на основу искуства које су имали са дамом чији лик тумачи Јелена - открива Мајетић, и додаје да ћемо, поред српског језика, у овој теленовели слушати и немачки, француски и руски.

Глумац Миљан Прљета тумачи лик војводе Танкосића, историјске личности са изузетно богатом биографијом.

- Улога је доста захтевна, мени лично најизазовнија у досадашњој каријери, баш зато што народ зна ко је он био. У серији пратимо линију која остаје на историјско-војним подацима о њему, мада је мајор Танкосић био заљубљиве природе и имао је много љубавних искустава - каже Прљета.

Ивана Дудић и Милош Ђуровић,фото В.Данилов

Његов млађи колега Иван Заблаћански игра потпоручника Стевана Калинића, који је Аписова "десна рука".

- Он је српски официр који све ради за Аписа, а нешто и на своју руку. Драго ми је што најзад тумачим овакав, негативан лик, шпијуна, црнорукаша - открива Заблаћански.

фото В.Данилов

Међу глумцима који су се сликали са туристима и пролазницима у срцу престонице били су и Милош Ђуровић, Александар Срећковић, Лепомир Ивковић, Срђан Карановић, Исидора Грађанин, Михајло Јовановић, Петар Михајловић, Бојан Лазаров, Нада Мацанковић и други.

Јелена Гавриловић,фото В.Данилов

ЉУБАВ И ИСТОРИЈА

ГЛУМИЦА Олга Одановић тумачи лик Наталије Баумен, баке главне јунакиње Софије (Ивана Дудић).

- Кроз микс љубавног и историјског жанра и приче трију породица, Роман је на најбољи начин приказао догађаје из периода балканских ратова, од 1912. до 1913. године. Наталија је пребегла из Хрватске и са супругом живи у Бечу, а припада породици Бауман, чији су чланови и њена ћерка (Нина Граховац) и зет (Божа Маријановић) - каже Одановићева.

фото В.Данилов


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mića Iz Kafića

02.10.2019. 15:27

Pogledajte kako su nekada izgledale dame i gospoda a ne danas golotinja i prostaci!!!!

Mister No

26.11.2019. 22:54

@Mića Iz Kafića - Ako je suditi po delima a ne po odorama i nema neke velike razlike