Неле Карајлић написао наставак Солунске 28

В. Н.

20. 09. 2019. у 08:41

Неле Карајлић написао наставак Солунске 28

Фото Промо

У њој приповеда о свему ономе што је снашло станаре те улице током немачке окупације у Другом светском рату

ДАНАС, 20. септембра ће се у продаји наћи други том будуће трилогије Доктора Нелета Карајлића "Солунска 28 - о пријатељству и издаји" ("Лагуна"), који приповеда о свему ономе што је снашло станаре Солунске 28 током немачке окупације у Другом светском рату, а главна личност је једна жена коју је судбина казнила оставивши је у животу, а она победила љубављу.

- Ово је прича о једном јутру које је променило све, прича о једном граду, рањеном, осакаћеном и пониженом граду који се подиже из пепела, вером у себе - казао је Карајлић и додао да је то прича о једном мушкарцу, превареном, изданом, остављеном од пријатеља, слепом од жеље за осветом, мушкарцу који спасава душу праштањем. - Ово је прича о једној голготи после које, као и после сваке голготе, дође воскрсење, али је прича о музици, о њеној тајанственој моћи, о томе како слепима даје вид, онима у рају спокој, а онима у паклу утеху.

Прочитајте још - ПОСЛЕ 22 ГОДИНЕ: Неле Карајлић пред Нишлијама

Прво дружење са Нелетом уз промоцију књиге и мини-концерт, заказано је за 1. октобар од 18 сати у Студентском културном центру у Београду. Ово је његова трећа књига, после аутобиографије "Фајронт у Сарајеву" и романа "Солунска 28 - о новцу и страстима", за коју је добио награду "Мома Капор".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације