25 година најуспешније комерцијалне телевизије у региону

уторак, 17. 09. 2019. у 14:35

25 година најуспешније комерцијалне телевизије у региону

Фото В. Данилов

Недеља јубилеја за ТВ Пинк у Београду и Ровињу. Поред најгледаније комерцијалне телевизије у Србији, Црној Гори и једне међу најгледанијим у Босни и Херцеговини, 25 година касније, Пинк дистирбуира 55 ТВ
ПРЕ тачно 25 година, 16. септембра 1994, пуштен је у етар сигнал ТВ Пинк – најуспешније комерцијалне телевизије у региону. Скромни почеци убрзо су резултирали невероватним успехом, и од тада па све до данас префикс Пинк важи за најгледанији ТВ програм на територији еx YU. Поред најгледаније комерцијалне телевизије у Србији, Црној Гори и једне међу најгледанијим у Босни и Херцеговини, 25 година касније, Пинк дистирбуира 55 ТВ канала жанровски потпуно различитих ТВ програма у више од 40 земаља света. Оснивач, власник и ЦЕО компаније Пинк, Жељко Митровић визију о будућности медија употпунио је изградњом највећих филмских студија у овом делу Европе, ПФИ Студиос, у којима настаје већи део ТВ магије коју свакодневно прате милиони гледалаца. На ову, али и многе друге теме, после четврт века постојања, Жељко Митровић ће говорити и на 12. "Weekend Media Фестивалу", који се одржава у Ровињу од 19. до 22. септембра 2019.

Панел дискусија под називом "Телевизија – повратак отписаних или како доживети стоту", заказана за суботу, 21. септембра у 11:15 часова, спојиће господина Митровића са лидерима из других земаља, Драженом Маврићем (ТВ Нова Хрватска) и Павелом Врабецом, генералним директором словеначке водеће медијске компаније "ПРО Плус". Том приликом ће на фестивалу, који већ 12. годину заредом окупља представнике свих најзначајних медија у региону, власник "Пинк Интернатионал Цомпанy" говорити о успешности ТВ Пинк, њеном развоју, плановима за будућност, али и развоју дигиталних медија као потпори телевизији.

Многобројни представници регионалних медија моћи ће да чују на "Weekend Media Фестивалу" како је ТВ Пинк за 25 година постојања стекла статус најуспешније комерцијалне телевизије у Србији (према резулататима за мерење ТВ гледаности агенције Ниелсен), зашто је Пинк М најгледанија телевизија у Црној Гори, а Пинк БХ једна од најгледанијих у Босни и Херцеговини. Такође ће бити речи о томе колико је телевизија утицајна данас и да ли 'е икада дигитални медији надмашити традиционалне.

Недеља прославе, поводом важног јубилеја почиње корпоратвном прославом у Београду, а наставља се концертима беогрдских бендова у Ровињу трећег дана фестивала. У суботу 21.09. у организацији Пинка у дворани "Врт" у старој фабрици дувана, наступиће "Кики и Пилоти" и "Електрични оргазам", а након гитарских рифова легендарних састава уследиће несвакидашњи наступ DJ Жекса и DJ Slowhandsa.

(ПР)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Strahinja

17.09.2019. 15:25

Pamtim pocetke... Nekada je Pink imao odlicne muzicke emisije, i narodne i zabavne muzike, BB sou sa Borisom Bizeticem, Muzicku planetu koju su vodili Violeta i DZej, Pink diskoteku sa domacinom Dekijem Pantelicem... Sada je to - nebo i zemlja. Nema vise nicega. Lepa Brena - zabranjena... Muzike i nema... Cveta samo rijaliti! Nazalost...