Емисија “Балканском улицом” на РТС-у од ове недеље почиње да се емитује као пунолетна. Осамнаесту сезону, као и све претходне, обележиће исповедни интервјуи о тренуцима среће и туге најзначајнијих имена ових простора. Људи који су својим животима, духом, каријерама и успесима оставили дубок траг у различитим сферама јавног живота, прошетаће најпознатијом телевизијском улицом.


Ауторка Весна Дедић каже да ће нову сезону обележити разговори са генерацијом уметника који су били основци у време када је она почела да снима “Балканском улицом”, подсећања на велике људе који су били гости емисије, а више нису са нама, као и приче из архиве РТС-а о догађајима који су обележили ону годину када је саговорник постао пунолетан.


Свесна сам да је емисија за скоро две деценије емитовања постала породична навика у домовима широм Србије и дијаспоре. Трудићу се да разговори и ове године буду емотивни, забавни, али и поучни.Већ је снимљено неколико првих емисија са дивним глумцима, спортистима, професорима и певачима. Гостима су певали врхунски музичари и верујем да ће гледаоци, као и до сада, уживати уз Балканску пред недељни ручак. Прави 18. рођендан је на Бадњи дан и већ сам почела припреме за неколико рођенданских емисија, које ће бити емитоване током јануара наредне године.” каже за Новости Онлине Весна Дедић.ПРОЧИТАЈТЕ И: ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Нови фосили": Време је за растанак


Први гост новог серијала је Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, који је један од најмоћнијих људи управо захваљујући чињеници да су његови бивши ђаци најуспешнији научници, инжењери и банкари у компанијама широм света. У емисију ће се укључити и његови бивши ученици из Немачке, Америке и Енглеске. Господин Огњановић је, симболично, први гост осамнаестог серијала, као


овек који је својим умећем хиљаде младића и девојака на најбољи начин припремио за пунолетство и тренутак када ће са својим знањем отићи у свет одраслих.

Ову емисију можете погледати у недељу, 22.септембра, на Првом програм РТС-а, у 12.30.