Из срца Србије за руске гледаоце

Т. Мирковић

уторак, 10. 09. 2019. у 20:41

Из срца Србије за руске гледаоце

Хотел „Елеон“

Руска серија "Кухиња" и њен спин-оф "Хотел Елеон" оствариле су огромну гледаност и ушле у домове широм Руске Федерације, али и Србије

РУСКА серија "Кухиња" и њен спин-оф "Хотел Елеон" оствариле су огромну гледаност и ушле у домове широм Руске Федерације, али и Србије. Сада следи наставак ове духовите хотелске приче, али радња се овог пута одвија у - српској престоници. Љубавни пар, који је судбина раздвојила, Павел Аркадијевич и Даша Канајева, поново се срећу у филму и серији од три епизоде "Хотел Београд". Како ће се ова веза развијати сазнаћемо следеће године, каже за "Новости" Милош Биковић, продуцент и главни глумац.

- Овај пројекат је настао као компромис. Дијана Пожарска (Даша Канајева) и ја одлучили смо да престанемо да играмо у серији "Хотел Елеон" зато што смо као глумци желели да играмо у различитим пројектима. Тада сам дошао на идеју да понудимо нешто ново руском тржишту. Предложили смо да се наставак франшизе одвија у Србији, како бисмо промовисали нашу културу и земљу као туристичку дестинацију - каже Биковић који тумачи Павела, пола Србина - пола Руса, незрелог и неодговорног младића. - У "Хотелу Елеон" он одлази у Београд и сада га затичемо као власника хотела, који му је поклонила тетка да би му омогућила животне околности у којима може да сазри.

Снимање "Хотела Београд" почело је пре 10 дана, што је поново довело руску звезду Дијану Пожарску у Србију. - Веома ми је драго што сам се вратила овде. Све ми се веома допада, људи су дивни, као и српски језик - истакла је Дијана. - Са Милошем Биковићем сам навикла да радим, већ смо уигран тандем, а снимала сам и са Миодрагом Радоњићем. Сви су веома професионални.

Прочитајте још - "МА ВИ СТЕ ШАМПИОНИ": Украјина забранила Милошу Биковићу улазак у земљу, ево и зашто (ФОТО)

Продуцент и главни глумац Миодраг Радоњић тумачи Срећка, који са села долази у град где се бави разним пословима како би преживео. - Мој лик говори руски језик у филму онако како га ја говорим приватно - без падежа и са врло слабим познавањем граматике. - каже Радоњић. - Част ми је што радим са редитељем као што је Константин Статскиј, који режира овај филм. Изузетно је искусан, радио је на Нетфликсу и ХБО у две серије. У филму и серији, који ћемо након биоскопа гледати на каналу Суперстар, играју и Љубомир Бандовић, Жика Тодоровић, Јелисавета Орашанин, Предраг Дамјановић, Јаков Јевтовић, Борис Дергаћов. Партнери пројекта су Град Београд и "Телеком Србија", а кроз Фондацију "Сачувај осмех", продуцентске куће "Архангел студиос", део средстава ће бити одвојен за подршку организацији "Дечије срце", која се бави пружањем помоћи деци ометеној у развоју.

Биковић, Пожарска и Радоњић / Фото К. Михајловић


ПО УЗОРУ НА КУСТУРИЦУ

ЗА ФИЛМ и серију "Хотел Београд" сценарио су писали руски аутори, који су радили на пројектима "Кухиња" и "Хотел Елеон". - Довели смо ту екипу сценариста, пре годину дана, у Београд, како бисмо им ми приближили Србију. Они су навикли на менталитет описан у филмовима Емира Кустурице - на непредвидивост, спој апсурдног и немогућег. Тако да се с једне стране ослањамо на ту предрасуду, али се трудимо и да прикажемо онај део Србије који је европски, леп, млад, насмејан - каже Милош Биковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације