МИРОСЛАВ Ђунисијевић (14) из Ариља победник је овогодишњег, 14. по реду трубачког сабора на Коловрату, у конкуренцији од 10 трубачких оркестара из западне Србије.

Иако ове године Коловрат није био предтакмичарски центар за Сабор трубача у Гучи, поново је окупио велики број трубачких зналаца који верују да ко бар једном победи на Коловрату, има светлу будућност.

- Прошле године, управо на овом такмичењу сам победио и исте године освојио Златну трубу у Гучи. То је довољан разлог да дођем поново. Оно што ово такмичење издваја од других, јесте пре свега добро дружење и добродошлица људи који живе за ову манифестацију - казао је Марко Трнавац.

Стручни жири оценио је да је Мирослав Ђунисијевић ове године свирао технички добро и квалитетно, али да је показао да се труба свира пре свега срцем. Да ће стопама Трнавца кренути и једног дана заблистати на позорници у Гучи, нада се и победник сабора на Коловрату.

- За мене као младог трубача ово је невиђени подстрек, награда ми много значи и наставићу да се трудим и вежбам како бих и даље освајао награде. Победити у оваквој конкуренцији за мене и мој оркестар је велико признање - у даху каже млади Мирослав.

Трубачки сабор на Коловрату покренула је неколицина локалних ентузијаста и, пре свега, заљубљеника у овај лимени инструмент. Мада се и данас углавном све своди на њихов ентузијазам, такмичење живи и увек је добро посећено, а трубачи се радо одазивају.

Такмичило се 10 оркестара


- Све док постојимо и док смо живи труба ће се свирати на Коловрату, без обзира на то да ли ће нам локална самоуправа изаћи у сусрет или не - тврди један од оснивача манифестације Јован Радуловић и додаје да су за идућу годину већ у плану бројне новине.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Борис Бакалов: Популарна музика данас није искрена


Иначе, временски услови нису ишли наруку организаторима, али киша и хладно време нису спречили најверније заљубљенике у овај инструмент да дођу и уживају у звуцима трубе. Након такмичења уследио је концерт трубачког оркестра Марка Глигоријевића из Бајине Баште који је све присутне подигао на ноге.