Протагонисти серије Црвени месец: Магија нам је променила животе!

07. 09. 2019. у 12:00

Протагонисти серије Црвени месец: Магија нам је променила животе!
Оргинална прича Романа Мајетића, по идеји Жељка Митровића, дочараће нам драматични историјски период испуњен шпијунским интригама, политичким сплеткама и преварама
Повратак на сам почетак 20. века, у Београд након Балканског, а пред Први светски рат, очекује гледаоце ТВ Пинк од 7. октобра у једном од најамбициознијих домаћих пројеката, играној серији "Црвени месец". Оргинална прича Романа Мајетића, по идеји Жељка Митровића, дочараће нам драматични историјски период испуњен шпијунским интригама, политичким сплеткама и преварама, које ће одретити судбину главних јунака - младог српског официра Николе Стратимировића, ког игра Милош Ђуровић, и ћерке аустријског посланика Софије Баумен, коју тумачи Ивана Дудић.

- Софија је паметна, лепо васпитана девојка са манирима високе класе тих времена, емотивна и осетљива девојка која верује у љубав и у исто време бунтовна и својеглава, далеко испред времена у ком живи. Колико год верује у љубав, некако јој се увек опире, све док јој се на једном балу не сретне поглед са српским официром Николом. Од тог тренутка њен живот се у потпуности мења - описује Ивана свој лик.

Да је Николин и Софијин сусрет заиста судбински, потврдио је и Милош, који је покушао да гледаоцима дочара лик српског официра ког игра.

- Никола је повратник из рата, јаше најбоље грло у Београду и у служби је престолонаследника Александра. Долази из угледне београдске породице. Три ствари које су за њега свето тројство јесу служба, пријатељство и љубав према домовини. Али, када први пут угледа очи аустријске лепотице - живот почиње да му се мења - рекао је Милош.

Ивани ово није први пут да снима епоху, али јој је ово први историјски пројекат на којим је ангажована. Током рада на "Црвеном месецу" научила је да иза фактографских чињеница стоје живи људи са својим манама и врлинама, сумњама и дилемама. И док је Дудићева научила да разуме историју, Милош је савладао неке практичне вештине.

- Научио сам да јашем и разумем коње. Такође сам сазнао неке интересантне ствари о историјским личностима и догадјајима које се у серији помињу - каже талентовани глумац.

Занимљиво је да су Ивана и Милош "класићи", али у серији Никола има 30 година, а Софија 21. Ивана каже да није било шале на тај рачун током снимања, посебно зато што још нису имали много заједничких сцена.

- Веома смо озбиљно и одговорно приступили овоме, јер се обоје први пут налазимо у главним улогама - рекла је Ивана, док се Милош нашалио:

- Колико знам Ивана и јесте млађа од мене девет година (смех).

Иако се неретко дешава да глумачки парови пренесу емоције у приватан живот, то овог пута није био случај.

- Ми смо класа, толико тога смо прошли током студирања и толико се добро познајемо да тога нема. Сувише смо концентрисани да што боље урадимо посао, да о томе и не размишљам - каже Ивана, док је Никола открио да је о колегиници научио нешто што до сада није знао.

- Сазнао сам, на пример, да Ивана воли јагоде, што раније нисам знао. Процес је у току, нас тек очекују заједничке сцене, верујем да ће бити још лепих момената на снимању.

Да ли су млади и све популарнији глумци Ивана и Милош успели да дочарају ту велику и забрањену љубав између српског официра и ћерке аустријског војног аташеа, гледаоци ће имати прилику да се увере од понедељка 7. октобра, за када је заказано емитовање серије "Црвени месец".

МАГИЈА УВЕК ПОМАЖЕ

Ивана Дудић је сцену осетила као дете, али као мађионичарка, уз оца Драгослава Дудића Дудинија, а с пунолетством је у у Бугарској проглашена "балканском краљицом магије". Питамо је да ли јој магија помаже и у глуми и да ли је показала колегама неки трик у паузама снимања?

Магија увек помаже – с осмехом тврди Ивана. - Нисам још имала прилике, а ни времена да им показем ништа, али првом приликом сигурно хоћу.

ХОЛИВУДСКА ПРИЧА

Магије је било и на почетку Милошеве каријере, када је као студент четврте године глуме на ФДУ радио као конобар у кафићу, у који је сео сценариста и редитељ Срђан Кољевић. Милош је њега послужио еспресо кафом, а за узврат је добио прву велику улогу – Гаврила Принципа у филму "Бранио сам Младу Босну".

Да, то сматрам магијом. Холивудска прича. Тако је све кренуло.

(ПР)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације