ТРИ ФЕСТИВАЛА НА УШЋУ: За 11 дана 920.000 посетилаца

В. Н.

01. 09. 2019. у 23:45

ТРИ ФЕСТИВАЛА НА УШЋУ: За 11 дана 920.000 посетилаца

Фото Марко Обрадовић

Симфонија "Смак" у извођењу "Освајача" и Дејан Петровић са својим "Биг бендом" суботњим концертима заокружили су низ од три фестивала у склопу новоустановљене "клауд" платформе

СИМФОНИЈА "Смак" у извођењу "Освајача" и Дејан Петровић са својим "Биг бендом" суботњим концертима заокружили су низ од три фестивала у склопу новоустановљене "клауд" платформе, који су од 15. до 31. августа организовани на београдском Ушћу. Како саопштавају организатори, Ушће је, током 11 вечери, посетило више од 920.000 људи.

Првo је одржан традиционални, 17. "Бир фест" на коме је више од пола милиона људи уживало у разноврсној, махом рокенрол понуди на четири бине. Ово је био најуспешнији "Бир фест" у последњих пет година, а осим Београђана привукао је и велики број домаћих и страних туриста.

Наредног викенда, од 23. до 25. августа, одржано је прво београдско издање "Мјузик вик" фестивала, уз бројне домаће и регионалне звезде поп, народне и треп музике. Већина њих су први пут имали прилику да певају на Ушћу пред више од 310.000 људи, колико је посетило фестивал током три вечери.

Последњи викенд је био посвећен љубитељима класичне музике када је одржан четврти фестивал "Ноћ музике", први пут на Ушћу. У петак 30. августа је исписана нова страница у историји класичне музике у Србији, када су пред више од 70.000 људи наступили Симфонијски оркестар и Хор РТС, као и светска гудачка сензација "Апокалиптика".

"Клауд" фестивали су одржани уз велико разумевање и подршку Града Београда, "Беоком сервиса", ЦЕБЕФ-а, Министарства трговине, туризма и телекомунукација, а "Ноћ музике" је подржало и Министарство правде.

"Освајачи" / Фото АТА Images


Презадовољни организатори, заокружујући целу причу, истичу:

- Позиционирање на светској мапи фестивала је стратешки циљ Београда и Србије, јер је манифестациони туризам постао један од најважнијих сегмената развоја туризма. Нова фестивалска платформа је дала велики допринос да се обогати културна понуда престонице и да Београд постане центар летњих фестивала у региону, а највећи успех је што су организатори омогућили да сви догађаји буду потпуно бесплатни.

Дејан Петровић / Фото АТА Images

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Milos

02.09.2019. 09:12

Zamislite kako je bebama koje pokušavaju da spavaju u bloku 21 tokom tih 11 dana. Zamislite kako je deci koja treba da krenu u školu. Zamislite kako je njihovim roditeljima. STOP TORTURI