Прави музички спектакл пред 70.000 људи направили су енергични фински челисти „Апокалиптика" на београдском Ушћу у Ноћи музике.


Светски познати бенд узбудљивим наступом оправдао је епитет глобалног музицког феномена.


Четворица виртуозних челиста, Мико, Паво, Перту и Еика на сцену су крочили око једанаест и већ од првог одсвираног тона се могло видети да ће ово бити концерт за памћење.


Концерт су почели нумером Ентер Сандман од групе Металика, а публика је одмах узвратила певањем.


"Добро вече Србијо! Свираћемо вам најбоље од Апокалиптике за ових 20 година каријере. Ми не певамо, ми свирамо, али певаћете ви за нас! Уживајте", поручили су са бине.


Програм под називом „Плаyс Метталица бy Фоур Целлос" понудио је сјајне и оригиналне звуке и интерпретације највећих метал хитова.


Публика је у еуфоричном расположењу пратила специфичан звук у којем је Апокалиптика спајала класику и хеви-метал.


Уз светлосне ефекте звук се простирао великим делом Новог Београда.


У самој заврсници наступа чланови Апокалиптике одушевили су публику тактовима хита Марије Шерифовић "Молитва".


Четврта Ноћ музике почела је на Ушћу наступом Симфонијског оркестра и Хора РТС-а. Предвођени диригентском палицом Бојана Суђића, Симфонијски оркестар и Хор РТС-а употпуњени хором "Колибри" отворили су Ноћ музике уз стихове "У свету постоји једно царство ... коларићу панићу ... коло води Васа, коло се таласа ... Београд волим кад свиће".


У делу програма "Топ класика" низали су се популарнини фрагменати најпознатијих дела. на првом месту била је то Охридска легенда Стевана Христића, затим Вердијев "Хор Јевреја".


Уследила су дела Жоржа Бизеа, Александра Бородина, као и композиције Франца Супеа, Артура Маркеса, Петра Иљића Чајковског и незаобилазног Карла Орфа.


Публика је имала прилику да чује и раскошни глас тенора Анђела Фиореа, који је први пут наступио у Београду и између осталог извео Вердијеву "Ла Дона е мобиле".


У овом делу концерту који је завршен уз ватромет, наступио је и Слободан Тркуља.