ЈАВНИ сервис РТС расписао је конкурс за песму која ће представљати Србију на "Евросонгу" од 12. до 16. маја 2020. у холандском Ротердаму. Пријаве са радовима треба доставити до 15. новембра на адресу ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком за "Песму Евровизије 2020".

Селекциона комисија састављена од музичких уредника РТС, од укупног броја пријава изабраће композиције за завршни национални фестивал, руководећи се, како се истиче, искључиво уметничким квалитетом песама. Уколико ниједна нумера не буде испуњавала критеријуме, РТС има право да самостално одабере композицију.

Избор песме која ће представљати Србију и РТС на "Евросонгу" обавиће стручни жири састављен од еминентних музичких и медијских стваралаца, као и публика, и то по евровизијском принципу 50:50 одсто. Баш тако је било и ове године, када је Невена Божовић (на слици), изводећи песму "Круна", победила на "Беовизији", затим на "Евросонгу" прошла у финале и заузела 18. место. Победу Холандији донео је Данкан Лоренс изводећи нумеру "Arcade".