ПОП звезда Тејлор Свифт награђена је за спот године "You need to calm down" на синоћној додели МТВ музичких и видео награда за 2019. у "Пруденшл центру" у Њу Џерзију, а сама церемонија почела је њеним извођењем ове нумере посвећене геј популацији. У видеу у коме Свифтова прозива хомофобе и оне који је мрзе, појављује се више познатих личности, као што су Елен Деџенерис, Лаверн Кокс, Ру Пол, постава "Квир Аја"... Управо са неколицином њих она се и појавила на сцени кад је примала награду. Тејлор је касније извела и насловну песму "Lover" са албума објављеног у петак. Она је добитница још два признања, па је, заједно са Аријаном Гранде, која је, између осталог, именована за уметницу године, доминирала по броју награда.


ПРОЧИТАЈТЕ И:"Вретено" златно у БугарскојНаграду "Мајкл Џексон видео вангард" добила је реперка Миси Елиот, која је том приликом истакла да су њене инспирације Џенет Џексон, Мадона, Питер Гебријел и Баста Рајмс. Били Ајлиш, која је награђена као најбоља нова уметница, није присуствовала церемонији, као ни БТС, који су проглашени за најбољу групу и најбоље извођаче корејског попа.

Међу другим победницима су Карди Б, која је добила награду за најбољу хип-хоп нумеру "Money", a "Sucker", хит "Џонас брадерса", најбоља је поп песма. "Senorita", коју су извели Шон Мендес и Камила Кабељо за време програма, освојила је награде за најбољу сарадњу и камеру, а "Call you mine" дуа "Чејнсмоукерс" и Биби Реџе за најбољи плес. "Old town road", репера Лила Нас Икса, добила је награду за песму године, а спот за најбољу режију.