Рат за водитеље се наставља

М. Дедић

субота, 24. 08. 2019. у 10:38

Рат за водитеље се наставља

Маја и Наташа / Фото Милош Надаждин

Трансфери ТВ звезда и нове станице на медијском небу најављују бурну јесен. Маја Николић и Наташа Миљковић са ТВ Прва прешле на Нову С. Ускоро емитовање програма три телевизије иза којих стоји Жељко Јоксимовић

У ТВ речнику лето важи за мртву сезону, али врели месеци ове године донели су благе потресе на нашем телевизијском небу и усталасали јавност. Дошло је до озбиљних трансфера, па су тако, на пример, Маја Николић и Наташа Миљковић напустиле ТВ Прва и отишле на Нову С, где ће од половине септембра водити емисију "Међу нама". Појачање ТВ Прва постала је Марија Савић Стаменић која је стигла са РТС, док се за неке водитељке и даље чека информација о томе где ће наставити каријеру.

ТВ Прва највише изгубила

Кренимо редом. Највеће промене десиле су се на ТВ Прва одакле је неколико водитеља прешло на Нову С. Најпре је домаћица емисије "150 минута" Маја Николић крајем јуна рекла "збогом" овој телевизији. Николићева се са дојучерашњим колегама растала у пријатељском тону и објаснила да одлази из приватних разлога, као и да још не зна где ће наставити каријеру. Непуних месец дана касније, јавност је усталасала вест да Прву напушта Наташа Миљковић и то само годину дана откако је са РТС прешла на ту телевизију. Водитељка, која је викендом водила јутарњи програм, о напуштању ове медијске куће тада се није оглашавала. Зато је у јавности као бомба пре неколико дана одјекнула вест да куме каријеру настављају на ТВ Нова С, где ће од половине септембра у поподневном термину водити емисију "Међу нама". У новом формату "претресаће" актуелне догађаје, социјалне теме, мушко-женске односе у чему ће им помагати саговорници из света глуме, музике, спорта. Са њима ће радити и колега са бивше телевизије, дежурни репортер и водитељ временске прогнозе Данило Машојевић, који се крајем јула опростио од гледалаца Прве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Форбс открио ко је најплаћенији глумац на свету

Када је реч о другим телевизијама, оне су претрпеле мање потресе. Телевизија Хепи изгубила је Бојану Ристивојевић, која је за ту кућу радила десет година. Како је у јуну рекла, разлог одласка са "срећне телевизије" нису преговори са другим кућама, али сада се шушка да би у септембру требало да почне да ради на засад нама непознатом месту.

Марија Савић Стаменић / Фото Прва


Пред почетак лета, причало се да Душица Спасић напушта Јутарњи програм РТС и да прелази на "ружичасту телевизију", али од тог трансфера није било ништа. Али зато је већ поменута, дојучерашња водитељка јутарњег Дневника на РТС Марија Савић Стаменић, након 15 година проведених на Јавном сервису, прешла на ТВ Прва.

Оливер Јакшић / Фото О2


Нове телевизије

Нису само трансфери водитеља пунили летње новинске ступце. Међу вестима издвојила се она да ће српско ТВ небо ускоро постати богатије за нове телевизије. На јесен би требало да почне емитовање програма три телевизије иза којих стоји певач Жељко Јоксимовић. Регулаторно тело за електронске медије издало је 4. јуна дозволу за кабловско емитовање три канала - К1 студио, Стајл фајл и ТВ Др. Први је посвећен музици, други најмлађима, трећи здравству. Још није познато ниједно водитељско име, али певач наводно окупља искусне сараднике како би надоместио недостатак искуства у ТВ бизнису. Извесно је да Јована Јоксимовић неће помагати супругу у новом бизнису. Она са Срђаном Предојевићем наставља да води јутарњи програм на ТВ Прва.

Оља Бећковић / Фото Нова С


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Непролазних 17 бисера великана

И ту се прича о новим телевизијама не завршава. Изненада, током посете француског председника Емануела Макрона Србији, појавила се вест да ТВ мрежа Јуроњуз долази у нашу земљу. Водећи европски информативни канал који емитује програм у 160 земаља, партнера је пронашао у српском Телекому. Најављено је да ће посао добити 100 људи, али још се не зна ко ће бити на челу телевизије, нити која лица ће нам се смешити са тог канала. То може да значи само једно - да се на јесен очекује нова рунда ТВ трансфера. Рат за водитеље се наставља.

Жељко Јоксимовић / Фото В. Данилов


ПОВРАТАК "УТИСКА"

ПРВУ половину године обележили су трансфери Верице Брадић, Оливера Јакшића, Ивана Ивановића и повратак Оље Бећковић на мали екран. У марту је са РТС отишла Верица Брадић и почела да води "Хит твит" на Пинку. Оливер Јакшић је прво појачање телевизије О2 након што је на њено чело дошао Драган Караџић. Јакшић је са телевизије Наша прешао на О2 где од априла радним данима води емисију "Фокус". На Новој С гледамо "Утисак недеље" Оље Бећковић и "Вече са Иваном Ивановићем", чији је водитељ напустио ТВ Прва још у децембру прошле године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Raca Milosavljevic

24.08.2019. 10:44

... eto sta je demokratija donela ... imamo i price o transferima voditeljki i voditelja ... kako smo mi srecna zemlja ....

Vlajce

24.08.2019. 11:02

Evo,sad cu zbog voditeljki i voditelja da menjam operatera jer nisu u okviru moje kablovske mreze. Ma ajte molim vas,najzesce su serije koje se emituju kod trecerazrednih tv stanica,pa se posle nepunih pola godine repriziraju na nikoj od tv-a sa nacionalnom frekvencijom.

Poskok

24.08.2019. 11:18

Kablovske televizije je smesno uporedjivati sa nacionalnim televizijama, dokle god svoj program budu ogranicavali na 1 operatera imace share max do 0.2 %,kao sto se pokazalo. Neka nastave da bacaju novac u vetar.

Динарска Четничка Дивизија

24.08.2019. 11:18

Кад видим Утисак недеље, заиста ми не буде добро!Опет дотична, онако "невина", бахата, дрска, опет враћање у 90-те и разочарење после истих...Треба имати стомак за то!