Двејн Џонсон познат као Рок повратио је титулу најбоље плаћеног глумца на свету према новој класификацији часописа Форбс са 89,4 милиона долара зарађених за дванаест месеци.

Прочитајте још: Откривен назив 25. филма о Џејмсу Бонду

Бивши играч америчког фудбала и рвач постао је глумац и био је већ на највишем месту на Форбсовој листи 2016. када се су га други претекли протекле две године. У 2019. он је поново најбоље плаћени глумац на свету са зарадом између 1. јуна 2018. и 1. јуна 2019. године, показује синоћ објављена нова листа Форбса.

Четрдесетседмогодишњи глумац специјлизован за акцијоне филмове тренутно је главна звезда филма.

"Џуманџи, добродошао у џунглу", из 2017. чији се наставак очекује и звезда је и у филмовима серијала " Паклене улице" ( Фаст анд Фуриоус) чији најновији наставак је изашао овог месеца.

"Он је једноставно постао најбоље плаћена звезда у овом тренутку. Стално ради, неуморан је", рекао је Пол Дергарбедијан, аналитичар у Комскору.

Са зарађених 76,4 милиона долара на другом месту је Крис Хемсворт, један од бројних глумаца са Форбсове листе десет са највишим зарадама који су капитализовали улоге једног од суперхероја из Марвеловог света у последњем филму "Осветници:Завршница" (Авенгерс:Ендгаме), који је филм са највећом зарадом свих времена.

После Криса Хемсворта који игра Тора је Роберт Дауни Џуниор Ајрон мен, са 66 милиона долара. Крис Еванс, или Капетан Америка је на осмом месту са 43, 5 милиона долара а Пол Рад, Човек мрав је са 41 милиона долара на претпоследњем месту на списку од топ десет.


На шестом месту је Бредли Купер који позамљује глас лику Рокет у последњем наставку филмова Осветника. Али већина његових прихода од 57 милиона долара су од филма Звезда је рођена (А Стар ис Борн) где глумац и редитељ насупа са поп звездом Лејди Гага.

Списак од 10 најбоље плаћених према Форбсу у милионима долара:

1. Двејн Џонсон (89,4 милиона) 2. Крисм Хемсворт (76,4 милиона) 3. Роберт Дауни Џуниор ;(66 милиона) 4. Акшеј Кумар (65 милиона) 5. Џеки Чан (58 милиона) 6. Бредли Купер (57 милиона) 7. Адам Сендлер (57 милиона) 8. Крис Еванс (43.5 милиона) 9. Пол Рад (41 милиона) 10. Вил Смит (35 милиона)