ЛЕГЕНДАРНА "Ју група", најдуговечнији бенд на овим просторима, који постоји још од 1970. године, објавила је, у издању "Кроација рекордса", компилацијски диск са 17 великих хитова из свих фаза каријере, као што су "Црни лептир", "Чудна шума", "Косовски божури", "Од злата јабука"...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пола милиона људи посетило најуспешнији "Бир Фест" до сада

Кроз бенд је, током деценија, прошао велики број музичара, али "кичму" чине чувена браћа Јелић, Драги и Жика. Уз њих је још од деведесетих и трећи Јелић, Петар, а за бубњевима је Саша Радојевић Жуле. Ова постава је концертно и даље изузетно активна широм региона, а сјајан наступ је имала, између осталог, пре неколико дана на 17. београдском "Бир фесту".

Старији љубитељи њихове музике се, међутим, са носталгијом сећају прве поставе бенда у којој су били Велибор Бока Богдановић (бубњеви) и Миодраг Миве Округић (клавијатуре), а велики печат је дао и дугогодишњи гитариста Миодраг Бата Костић.

"Ју група" је у добром делу каријере албуме објављивала за "Југотон", данашњи "Кроација рекордс", па не чуди одабир издавача за ову компилацију.