17. Белграде "Бир фест" најуспешније је издање фестивала у последњих пет година, а током пет дана кроз капије фестивала је прошло више од пола милиона људи.


Четири бине, 120 одличних концерата, више од 600 извођача и 400 врста пива ове године су на Ушћу створилли посебну енергију и атмосферу у којој су из вечери у вече уживале стотине хиљада посетилаца свих генерација.


Јединствена атмосфера у Београд је привукла и љубитеље квалитетне музике и пива из свих крајева земље, региона и света, а фестивал је протекао без инцидената и још једном потврдио да је, осим што је највећи и најпосећенији у овом делу Европе, један од најбезбеднијих фестивала за посетиоце свих узраста.


Фестивал је у понедељак, 19. августа, завршен спектакуларним концертом Роцк опере, који је превазишао очекивања публике.


Грандиозна бина и сценски ефекти су допринели да се још више истакне музицирање и енергични наступи чланова Опере и Хора Српског народног позоришта и новосадског Биг Бенда, који су пропраћени овацијама изузетно расположене публике.


Солисти Зоран Шандоров, Матија Заната, Јелена Гавриловић, Данка Адамов, Драгана Келер и Никола Мијић под диригентском палицом Федора Вртачника су изванредно певали легендарне рок хитове.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Светски рок хитови за крај "Бир феста"


Увод у овај спектакл је направио млади и изузетно талентовани музичар Марко Луис, а током вечери су наступили и двојац Ице Негрутин и Тимбе, Горан Баре с групом Мајке и за крај фестивала бенд Канда, Коџа и Небојша.


Посетиоци су током пет дана могли да уживају у преко 400 пивских укуса и одличној храни, као и у музичком програму на четири бине, који је обележило више од 105 сати врхунске музике и 122 наступа највећих домаћих и регионалних музичких звезда: Кербер, Негатив, Електрични оргазам, Ортходоx Целтс, Бјесови, Магнифицо, Атомско склониште, Бомбај штампа, Елементал и многих других чији ће се наступи памтити. Најпосећенији су били концерти бендова Ванг Гогх, Бркови, ТАП 011, Инспектор Блажа и Кљунови, YУ Група и Роцк опера.


Организатори фестивала посебну захвалност дугују Беоком сервису и комуналним службама града Београда, које су свакога дана бринуле да посетиоце дочека чист и безбедан фестивалски простор.


Ни ове године није изостала значајна подршка Министарства трговине, туризма и телекомунукација, а бројни партнери су дали велики допринос изгледу и богатој понуди на фестивалу.


Ове године је по седми пут реализована акција компаније Хеинекен "Друштво, ко вози кући" која је омогућила безбедан и бесплатан превоз посетилаца.


У оквиру ове акције током седам година је превезено чак 250.000 људи.


"Бир Фест" је од ове године постао део нове фестивалске платформе ЦЛОУД Фестивалс, која обухвата и фестивале Мусиц Wеек и Ноћ музике, а 29. августа ће бити одржан концерт Роцк Сyмпхонy и Влатко Стефановски, који ће бити поклон Београђанима и њиховим гостима.


Сви фестивали у оквиру Цлоуд платформе, који се до краја августа буду одржавали на Ушћу, биће бесплатни.