ЧЕТВРТО ВЕЧЕ БИР ФЕСТА: Звук 90-их проломио се Ушћем

Милица Бобинац

19. 08. 2019. у 00:27

ЧЕТВРТО ВЕЧЕ БИР ФЕСТА: Звук 90-их проломио се Ушћем

Фото К. Михајловиц

КОНЦЕРТИ музичких састава "Елементал", "Тап 011" и "Атомско склониште" обележили су четврто вече популарног фестивала пива "Бир фест"
КОНЦЕРТИ музичких састава "Елементал", "Тап 011" и "Атомско склониште" обележили су четврто вече популарног фестивала пива "Бир фест", који се 17. пут одржава на београдском Ушћу.

Више десетина хиљада посетилаца са нестрпљењем чекало је да се са главне бине зачује луди ритам деведесетих и хитови једне од најпопуларнијих група тог времена "Тап 011". Велике гужве на улазима на највећу престоничку ливаду нису поквариле добро расположење љубитеља пива. Топло и суво време ишло је на руку свима - како организаторима и певачима, тако и гостима фестивала.

Још док је падао мрак на алтернативној сцени жестоко је почео да праши чувени Никола Чутурило Чутура, а почев од уводне "Чекамо јутро", у сет листи биле су нумере из свих фаза његове каријере - "Београде", "Ћерка официра", "Дуга ноћ без сна", "Воли ме"... "Сећања" из репертоара "Поп машине" посветио је Душану Којићу Који са којим је давно свирао ову песму заједно у Лондону, где сад вођа "Дисциплине кичме" бије најважнију, животну битку.

Загревање на главној бини у пуном гасу отпочело је са наступом загребачког хип-хоп састава "Елементал", који су око сат времена бацали риме, а онда су врапци запевали њихову "стару лагану". "Тапири" Милан Бојанић, Ђорђе Пајовић Ђоле и Петар Ступар Пера истог трена запалили су публику. До краја прве нумере Гоца Тржан већ је стргла са себе горњи део тренерке уз речи:

- Добро вече, Београде! Ја сам се одсекла - признала је поп звезда, док је Ивана Петерс за све неупућене, ако их је уопште било, представила екипу "Тап 011".


Врисак, аплауз и ритмичко убрзавање најавили су "Досадан дан", али овај није био њему ни налик. Све је прстало од енергије док су са бине допирале добро познате мелодије настале у периоду од 1994. до 2002. Уиграну екипу музичара подмладио је Гоцин супруг Раша, који је "Таповцима" пружао подршку свирајући бубњеве. Посетоци су радо у сред лета огрнули "Бунду", а мушки део популације углас је повикао: "Жене, дођите на мене!" Ипак, посебна атмосфера владала је за време песме "Окрени 95", коју су Таповци посветили недавно преминулом фудбалеру Дејану Цуровићу. Упаљаци, сетан поглед и речи које парају душу... Ову песму проживео је сваки несрећно заљубљени љубитељ пива на Ушћу. Музичари су за крај упитали присутне "Да ли би прала насе гаће, маче?", а затим су сишли са бине. Одмах по завршетку концерта уловили смо Ивану Петрес у бекстејџу.

- Задовољна сам како је све прошло. Ма било је феноменално - поручила је власница раскосног гласа за "Новости".


Док су се фанови фотографисали са Таповцима, на сцену су већ изасли југословенски рокери "Атомско склониште". Стартовали су тврдо и жестоко. Низали су се највећи хитови легендарног састава из Пуле. Незаборавни "Паклени возачи" настали 1978. направили су дар-мар на Ушћу. Гутљаји пива клизили су низ грло, а речи познатих песама орили су се Новим Београдом.

Већ сутра на главној бини журка се наставља уз Марка Луиса, "Рок оперу", Ајс Нигрутина и Тимбета, групу "Маике" и "Канда, Коџа и Небојша".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mićko

19.08.2019. 11:16

Tako je snažan zvuk polomio se Ušćem i probudio sve bebe i decu u Bloku 21.

Таца

19.08.2019. 12:04

@Mićko - У блоку 38 их чујемо као да су нам испод прозора. Срамота је да они могу тако да дрндају после 23 часа недељом увече и да десетине хиљада људи држе буднима.

Zeljko

19.08.2019. 12:12

Забранити ову " Гучу" у Београду! Брука и срамота!

Samo nek se igra i veseli

19.08.2019. 12:25

Divna Manifestacija , Sve dok se uziva I Fino Provodi sve Lepo.