Весна Дедић: Врели дани на Хвару

Дејан Ћирић

18. 08. 2019. у 13:12

Весна Дедић: Врели дани на Хвару

Фото приватна архива

После великог успеха свог најновијег романа “Никад нисам”, Весна Дедић је искористила ово лето да у потпуности напуни батерије и одморна крене у сусрет јесењим обавезама
После великог успеха свог најновијег романа “Никад нисам”, Весна Дедић је искористила ово лето да у потпуности напуни батерије и одморна крене у сусрет јесењим обавезама.

Поред осамнаесте сезоне емисије “Балканском улицом”, за коју припрема многа изненађења, очекују је и дружења са читаоцима широм региона, као и Сајам књига, у октобру. Након боравка на Ибици и у родној Црној Гори, одвојила је неколико дана да посети Хвар, на коме није била још од свог детињства, па су дани проведени на овом прелепом острву, поред одмора и добре забаве, били обојени и нотом носталгије.

Прочитајте још: Весна Дедић: Време је да се све запитамо: Шта ја то никад нисам, а хтела бих?


- На Хвару сам провела пет прелепих дана са десетак пријатеља. Незаборавни тренуци уживања у сунцу, стенама, прелепом мору и специфичној атмосфери овог острва, уз смех и чувену Малвазију. Поред сјајног провода, једрења и уживања на плажама, били смо на једнодневном излету на Вису, где сам открила Комижу, мало рибарско место у коме су снимане неке сцене из филма “Мамма Миа”. Својом атмосфером подсетило ме је на Пржно, за које сам посебно везана.

Одушевљена сам гостопримством и љубазношћу Далматинаца. Има много наших младих људи који овде раде, тако да није изостало ни потписивање књига и сликање. Чак су Сању Маринковић и мене једне ноћи позвали у познати клуб, на Балкан парти, где туристи ђускају уз народњаке. Ипак, најлепши провод био је у винаријама и на једрилици, уз приче мештана и стару песму Оливера Драгојевића, “Мени требаш ти”.Драго ми је што сам се, после више деценија, вратила на ово прелепо острво, на коме сам летовала као дете. Још памтим како је тата уживао у дугим шетњама, а мама, обучена по последњој тадашњој моди, била једна од најлепших жена, за којом су се и туристи и мештани Хвара окретали на улици - каже за Новости Online позната водитељка и списатељица.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Bambi

18.08.2019. 14:18

Sta nasa intelektualna elita trazi u ovakvoj hrvatskoj gde nije dozvoljena ciriluca na kojoj doticna pise knjige.Cim postanu deo dzek seta odma se odrode i zaborave muke svog naroda.

Kao prvo

18.08.2019. 17:21

@Bambi - njene nazovi knjige se štampaju latinicom, a kao drugo, ona je Milogorka.

Kalesu

18.08.2019. 14:42

Gledajući slike, rekao bih da se Vesna propisno namučila s poziranjem, jer je slikana s "pogrešne" strane: da li je još neko primetio da ona (i na televiziji) uvek forsira levi profil i poluprofil???

Šta znači jednu od najlepših obala

19.08.2019. 07:37

@Danijela - Grčka ima najlepšu oblau, pa što ne ide tamo, bar na Mikonos, gde ide i ostala kvazielita i đet set?

LJUBICA

18.08.2019. 15:58

E moja Vesna vise te ne citam!!! Pored toliko nasih lijepih turistickih bisera u Srbiji ili cg odakle i jesi ti ponosno poziras po hrvatskoj.

Chicago

18.08.2019. 17:25

Сврати Весна мало до Јасеновца 700.000 предака ти тамо лежи. Можеш и до Јадовна. 65.000 Срба убијено за 6 месеци. А што се тиче Далматинаца узми мало Аустријске историјске књиге па види који се језик причао у Далмацији 1914 године( 80% српски , 14% италијански , 6% остали)

Рашо

18.08.2019. 23:36

За "Бамби": На основу чега ову појаву сматрате интелектуалцем уопште и то чак елитом?

Deda Panta

19.08.2019. 01:17

Zapto da ne, Kada je mogao Babić na Brionima može i ona na Hvaru. Za šta bi bili na vlasti ili pored nje. Za Sopot?

Вучко

17.09.2019. 04:07

Што сам гледао Балканском улицом, гледао сам.Мени не требају хрватски увлакачи да ми продају памет по Србији. Она је рођена у Хрватској, опредељује се као Црногорка, а паре узима у Србији где у својој емисији промовише хрватску музику и "културу" Прочитати говор г. Кустурице на Вуковом сабору. Тако говори и ради пријатељ мог народа.