Пуче зора уз Ван Гог, Мањифика, Блажу...

М.Ћунковић

недеља, 18. 08. 2019. у 01:26

Пуче зора уз Ван Гог, Мањифика, Блажу...

Фото: К. Михајловић

Треће вечери 17. "Бир феста" на Ушћу уприличен провод за памћење

ОДЛИЧАН музички програм и пријатно време - све се идеално склопило прексиноћ за неколико десетина хиљада посетилаца током треће вечери 17. београдског "Бир феста", па је настала права журка гарнирана беспоштедним певањем хитова "Ван Гога", Блаже и "Кљунова", Мањифика...

Још по сунцу, публици се прво представио талентовани Никола Џони Ранковић са својим бендом "Дечурлијанс", а звук етна донела је Биља Крстић. Очекивано, еуфорија је стигла уз Прљавог Инспектора Блажу и "Кљунове", који минут иза 21.30, већ са првим тактовима обраде "Чекала сам". Блажа се, на опште одушевљење, одмах спустио у публику. А тамо, поред оних који памте његове почетке с "Кљуновима" пре 25 година, било је и много млађих обожавалаца, па и деце на раменима родитеља, у првим редовима. Сви су на свој начин добро расположење показивали, уз пиво или сокиће, прикладно узрасту, док је бенд прашио добро знане хитове "Доле, доле", "Секс, дрога и Бодирога", "Не могу без ње" и друге, уз премијеру нове, одлично прихваћене "Сви за једног, један за све", посвећене кошаркашкој репрезентацији Србије пред одлазак на Светско првенство у Кини. Ни "шутке" у првим редовима нису изостале, а Дејан Ресановић Деки, члан оригиналне поставе бенда, овога пута био је специјални гост, и то за клавијатурама.

Мањифико, Словенац специфичне енергије и звука, "одржао је ватру" на главној сцени, а уз ванвременску "Пукни зоро", која је, добро то знамо, ушла у све поре народа, посетиоци "Бир феста" певали су као један, баш као и "Само мало".

Врхунац вечери представљао је наступ групе "Ван Гог", која је и прошлог лета блистала на Ушћу, а у међувремену објавила сјајан албум "Море без обала". Једночасовни музичко-сценски спектакл почео је, ипак, уз стари адут "Списак разлога". Док је прашио "Пулс", фронтмен Звонимир Ђукић Ђуле је, очекивано, сишао у публику, а недуго затим Ушће се буквално тресло - из чучња у скок.

Прочитајте још: Пивска рапсодија на Ушћу

Хиљаде телефона уперено је ка небу уз "Анђеле мој брате", као поздрав "свим сестрама и свој браћи анђелима који нас са неба чувају и прате". Мешао је бенд старе и нове адуте ("Више те не волим ко пре", "За године твоје", "Брод од папира", "Неко те има", "За сузе нема времена"...), Ђуле је освежавао обожаваоце поливајући их, а спектакуларна завршница се десила уз "Можда баш сад". Тада је све претворено у велики рокенрол-диско клуб.

Вечерас посетиоце на главној бини очекује завршница уз Марка Луиса, "Рок оперу", репера Ајс Нигрутина и Тимбета, "Мајке" и "ККН".

Јаку поставу на алтернативној сцени чине "Хаџи продане душе", "Звук улице", "Директори"...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације