НОВА ГРОБНИЦА ЗА АНЂЕЛА: Спомен-обележје Тошету Проеском

В.Н.

17. 08. 2019. у 11:59

НОВА ГРОБНИЦА ЗА АНЂЕЛА: Спомен-обележје Тошету Проеском

Овако ће изгледати Тошетова вечна кућа Фото Youtube printscreen/360 Stepeni

Спомен-обележје Тошету Проеском, 12 година после смрти

ОПШТИНА Крушево у Северној Македонији објавила је јавни позив компанијама за изградњу спомен-обележја Тошету Проеском, популарном певачу који је настрадао у саобраћајној несрећи 16. октобра 2007. у Хрватској. Тоше почива на гробљу Гумење у Крушеву, а многима је невероватно да је, заправо, у питању импровизована метална конструкција која је покривена и ограђена пластиком и најлонима. Прекривена је теписоном од вештачке траве, док простор око гроба окружују плоче које пропадају.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ПОКЛОН БОБА ГЕЛДОФА: Усна хармоника у нишком музејуЕмисија "360 степени" скопске телевизије Алсат-М најавила је анимацију идејног решења вечног дома македонске музичке иконе. Изградња споменика ће коштати око 150.000 евра, а средства су обезбеђена из државног буџета одлуком кабинета премијера Зорана Заева. Изградња би требало да почне 10. септембра и да траје до краја новембра.


Фото С. СарићПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

PG-CG

17.08.2019. 12:07

Makedonci i Makedonke, Bog je rekao ljudima, pa i vama - ja sam Gospod Bog tvoj, i nemoj imati drugih bogova osim mene; ne pravite sebi idola, niti drugog lika, nemojte im se klanjati, niti služiti...