Бајага оборио рекорд у Плочама

М. Ћунковић

29. 07. 2019. у 14:05

Бајага оборио рекорд у Плочама

Фото Марина Пешић

Концерт српског бенда прошао без проблема упркос отпору хрватских ветерана

БЕНД Бајага и "Инструктори" одржао је у суботу у Плочама сјајан концерт у склопу фестивала "Од 2 до 2" на обали мора пред више од 1.500 посетилаца, што представља рекорд ове манифестације која постоји пет година.

То је и најбољи "одговор" тамошњих љубитеља Бајагине музике на бесмислен захтев дела хрватских ветерана из овог места да наступ српског бенда буде отказан, уз образложење да је "Бајага 1993. дизао морал српским војницима у Книну", што нема везе са истином.

Епилог, међутим, није био исти као прошле године, када је Бајаги и "Инструкторима", уз сличну причу, ускраћено да свирају на "Данима пива" у Карловцу.

Прочитајте још: РОКЕРИ НА УДАРУ ЕКСТРЕМИСТА: Бранитељи терају Бајагу из Плоча

Наступ у Плочама је протекао без икаквих проблема, у сјајној атмосфери, а публика, презадовољна одабиром старих хитова, као и оних са актуелног албума "У сали лом", враћала је Момчила Бајагића и екипу два пута на бис.

После свега, и бенд је у одличном расположењу напустио Плоче, и то дан после такође спектакуларног наступа на првом "Лајв стејџ" фестивалу у Сарајеву, пред чак 10.000 људи.

Бајаги и "Инструкторима" предстоје концерти 1. августа на "Лавфесту" у Врњачкој Бањи и дан касније у Младеновцу. Током августа у календару су и Бањалука (16), Сремска Митровица (22) и Равне на Корошкем (24), а у септембру публика може да очекује легендарни бенд у Поречу, на загребачком "Рујан фесту" и у Велењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mica Bor

29.07.2019. 15:42

Nije cudo sto ova grupa ima toliku popularnost , kada se u svakoj emisiji jutarnjeg programa pusta makar jedna njihova numera . Kada bi ipak malo vise urednici posvetili paznje mladjima , druga bi stvar bila !

Mile., Beograd

30.07.2019. 06:08

@Mica Bor - Pa normalno, samo o njima pišu i onda kao oni "popularni".