ЈАДРАНКА ЈАНКОВИЋ: Млади су данас у фазону Можеш све, а не мораш, а пут до успеха су - вера у себе и упорност

Novosti online

26. 07. 2019. у 15:57

ЈАДРАНКА ЈАНКОВИЋ: Млади су данас у фазону Можеш све, а не мораш, а пут до успеха су - вера у себе и упорност

Јадранка Јанковић, Фото hedaliner.rs

Јадранка Јанковић (званично Јанковић-Нешић), има јасну и гласну поруку за младе бендове, потенцијалне учеснике Мобил Демо Феста
Она, просто, живи рокенрол. Али без зезања... стварно је тако. Била је први женски рок новинар на овим просторима (можда се данас заправо каже прва рок новинарка, али сумњамо да је то њој много битно), урадила је стотине интервјуа са највећим светским рок и пре свега метал звездама, неки од њих постали су јој пријатељи од којих за рођендан редовно добија поклоне, иако њен бритак језик никад није никога штедео. Ни пријатеље ни оне друге. Ни на папиру, ни у радио етру, ни лицем у лице. И то све не због пара. Јер да је њих хтела, отишла би одавно одавде. А није. Ту је, и даље у свакодневној борби с ветрењачама, што зна свако ко је прати на Фејсу, брижна мајка малог Стефана (рођеног истог датума као Брус Дикинсон) и професионалка без чијег ПР ангажовања не може да се замисли ниједан концерт неког великог светског бенда у Србији. Како сама каже - трајно заражена музиком.

Јадранка Јанковић (званично Јанковић-Нешић), има јасну и гласну поруку за младе бендове, потенцијалне учеснике Мобил Демо Феста - верујте у себе и будите упорни! Али, да кренемо редом...

Зашто у Србији већ 30 година није настао нови велики бенд?
- За настајање новог, великог бенда потребно је више фактора. Мада сам сигурна да ће неколико група спремно изјавити да су баш они тај нови велики бенд ?? У земљи која је маргинализовала р'н'р до крајњих граница, успех је што бендови уопште постоје.

Где смо погрешили и када... Где смо то погрешно скренули, а није код Албукеркија?
- Нигде нисмо погрешили, радили смо како мислимо и осећамо. Ако смо игде погрешили, онда је то у чињеници да нисмо сложни - на р'н'р сцени је човек човеку вук, док се народњаци држе и газе.

Да ли су млади данас премало бунтовни да би могли да генеришу енергију коју тражи добар рокенрол, односно урбани звук?
- Млади су довољно бунтовни, али и довољно свесни своје вредности и хедонистички настројени. Углавном функционишу по правилу "Можеш све, а не мораш". Када виде да нешто не иде, они дижу руке - нису она блесава генерација као ми који смо знали да останемо гладни због идеала.

Како видиш домаћу урбану музичку сцену за 10 година?
- Видим сцену, али не знам да ли је урбана... И да ли ће икоме значити да буде урбан... Како уопште можеш бити урбан ако ти свирка зависи од милости локалног политичара?!Који је најбољи савет који би могла да даш бендовима који тек почињу?
- Верујте у себе и не дозволите никоме да руши ваше снове! Будите упорни и не одустајте. Знам многе бендове који су успели са 20% талента и 80% упорности.

Како доживљаваш своју улогу члана жирија на Мобил Демо Фесту?
- Част ми је и задовољство што сам члан вашег жирија. Као особа која је трајно заражена музиком, надам се да ћу успети да изгласам некога ко стварно вреди и на кога ћу за неколико година бити поносна.

Пријаве за Мобил Демо Фест су отворене. Све детаље можете пронаћи на овом линку: http://headliner.rs/2019/06/27/pocinje-mobil-demo-fest-svirajte-snimajte-i-osvojite-debi-album/

Извор Headliner.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Steve

26.07.2019. 17:35

80te godine proslog veka, citat: setam ti ja tako ulicama londona i zamisli izgubim se. vidim ja neka mracna ulica poplocana turskom kaldrmom, blatnjava, ulicno osvetljenje ne funkcionise bas najbolje, ponoc. i okliznem se ja ublatu i taman kada sam pomislila da cu da se okupam u blatu do grla neka neocekivana sila sa ledja me povuce na gore. okrenem se ja, kad ono jason newsted. hahahaha