ЈЕДАН од најпопуларнијих трубачких састава у Србији, оркестар Бобана Марковића из Владичиног Хана, постигао је несвакидашњи успех својим последњим албумом. Наиме, WMCE, један од најугледнијих европских портала који се бави етномузиком, објавио је топ- листу за јул 2019, на којој се, први пут од кад листа постоји, једно остварење из Србије нашло на самом врху. Реч је о новом албуму оркестра Бобана Марковића под називом "Мрак", објављеном за мађарску издавачку кућу "Фон Будаи Зенехз".

До Бобановог "Мрака", најбоље позиционирани албуми из Србије били су "Свет након историје" Бориса Ковача, који је заузео друго место у августу 2005. и група "Кал" са истоименим албумом, трећем на годишњој листи 2006.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Распродате карте за концерт Горана Бреговића на Бијелој табији

На ново издање Бобана и његове дружине чекало се чак седам година, али је сада јасно да се чекање исплатило. Нове песме пуне су исконског весеља и животне радости и права су посластица за вреле летње дане.

WMCE је основан 1991. године од стране европских радио-продуцената у име Европске уније за радиодифузију (ЕБУ). Једном месечно, радијски ди-џејеви специјализовани за етно-звук из 24 европске земље гласају за своје фаворите међу актуелним остварењима и шаљу их у Берлин, а листа од првих двадесет албума се објављује на интернет порталу WMCE.