ДУГО ОЧЕКИВАНА ДРАМА: Заронимо са посадом нове Подморнице

М. Б.

20. 07. 2019. у 22:28

ДУГО ОЧЕКИВАНА ДРАМА: Заронимо са посадом нове Подморнице

Фото Промо

Публика ће видити амбициозну, храбру, епску али и компликовану причу из Другог светског рата, коју неће очекивати када почнe да гледају серију. То би била моја једноставна препорука, рекао је сценариста за "Новости"

НА питање због чега је било вредно уложити чак 32,8 милиона долара у серију "Подморница" (2018), њен сценариста Тони Сеjнт, у ексклузивном интервјуу за "ТВ новости", објављеном у новембру прошле године, рекао је:

- Публика ће видити амбициозну, храбру, епску али и компликовану причу из Другог светског рата, коју неће очекивати када почнe да гледају серију. То би била моја једноставна препорука.

Па ко воли - нек изволи! Прилику за то гледаоци ће имати од 21. јула, викендом, у 22.15, на РТС 2. Из Јавног сервиса поручују да нећемо зажалити ако заронимо са посадом "Подморнице", коју чине глумци Вики Крипс ("Фантомска нит"), Лизи Каплан ("Доктори за секс"), Том Влашиха ("Игра престола"), Винсент Картхедзер ("Момци с Медисона"), Џејмс Дарси ("Агент Картер"), Тијери Фремонт и Рик Окон. Осмоделна серија снимана је у Минхену, Ла Рошелу, Прагу и на Малти, и приповеда о изборима и преживљавању, истражујући животне невоље настале у периоду Другог светског рата, и сурову реалност живота током сукоба. У окупираној Француској, подморница У-612 спремна је за своје прво путовање. Калус Хофман јавља се на дужност као нови капетан, а у међувремену, Симон Штрасер почиње да ради као преводилац за немачку морнарицу.

Прочитајте још - ХРАБРА ЕПСКА ПРИЧА: Серија "Подморница" о Другом светском рату вредна 32,8 милиона долара

Уколико оригинални наслов, Das Boot, везујете за познати авантуристички филм Волфганга Петерсена из 1981, нисте погрешили, јер се серија наставља тамо где је славни редитељ стао. Радњу "Подморнице" пратићемо кроз две узбудљиве приче које се, истовремено, одвијају на копну и на мору.

Према Сејнтовим речима, најважнија дешавања везују се за прву и последњу епизоду.

- Видећемо шта се дешава на копну, о људима који су остали иза посаде, идеју о причи о брату и сестри. Он одлази на подморницу, остављајући јој да нешто уради, што покреће ланац догађаја - рекао је сценариста.

Тада нам је испричао и да је најзахтевније било приказати однос између капетана и његовог првог официра и направити сагу о два лика потпуно различитог порекла и животних околности.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ap0qalypto

20.07.2019. 22:54

Volim podmornice i sve vezano za njih. Vrlo vrlo hrabri ljudi, verovatno i pomalo ludi, su izabrali taj poziv. Definitivno cu pogledati seriju. Najpoznatiji film Das boat, u U571, serija ima tesku konkurenciju