Мањификов Барјак - хит у најави

В. Н.

четвртак, 18. 07. 2019. у 19:28

Мањификов Барјак - хит у најави

Фото Танјуг

Роберт Пешут компоновао музику за другу сезону "Сенки над Балканом"

ПРОДУКЦИЈА "Јунајтед мидија" објавила је у четвртак песму "Барјак", коју ћемо чути на јесен у једној од нових епизода друге сезоне серије "Сенке над Балканом" Драгана Бјелогрлића. Музику за другу сезону компоновао је Роберт Пешут Мањифико, а песму "Барјак", која одсликава историјске околности у Европи средином тридесетих година прошлог века, изводи словеначка група "Сестре".

Прочитајте још: Завршено снимање друге сезоне Сенки над Балканом

Иначе, "Сестре" су Томаж, Дамјан и Сречко, три трансвестита који су Словенију представљали на "Евросонгу" 2002. у Талину (и завршили на 13. месту). Мањифико је био и аутор оригиналне музике прве сезоне "Сенки над Балканом". Као један од хитова тада се издвојила нумера "Дивна", коју су изводили Огњан Радивојевић и Никола Пејаковић.

Прочитајте још: „Сенке над Балканом“: И Тане на ивици закона

Мањифико и Бјелогрлић успешну сарадњу почели су још 2010, због музике за филм и серију "Монтевидео, Бог те видео". Тада је Мањификова песма "Пукни зоро" светлосном брзином "ушла у народ" и постала неизоставни део разних славља. Многи сматрају да је "Пукни зоро" традиционална српска песма још из Првог светског рата, а Мањифико ју је посветио деди по оцу, српском војнику који се борио на Солунском фронту.

- Бјела је тражио да буде ново, а да, опет, буде старо - испричао је Мањифико о "Пукни зоро". - Касније су кружиле легенде о томе ко је песму написао, чак се причало да је запис неког старог ратника, али није, написао сам је ја. Многи у то нису могли да поверују, чак сам и своју мајку једва убедио да сам ја аутор "Пукни зоро".


Фото промо Милош Самолов и Драган Бјелогрлић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације