Заједничке фотографије двеју девојака обучених у хрватску и српску заставу на Еxит фестивалу, изазивају одушевљење на друштвеним мрежама.


У питању су Јелена из Новог Сада, која је дошла обучена у мајицу са шаховницом, као и Ирис из Сплита, која је за свој фестивалски аутфит одабрала заставу Србије, саопштили су организатори фестивала.

Обе су за овај симболички чин добиле низ аплауза где год би се појавиле на Петроварадинској тврђави, а управо Еxит фестивал је раније ове године покренуо велику регионалну акцију #СХАРЕЛОВЕ, инспирисан храбрим актом Јура Зубчића из Задра који је исправио графит националне мржње у натпис који позива на љубав према комшијском народу.


Еxитова запажена друштвена кампања је за циљ имала управо ширење љубави, толеранције и одржавање добрих суседских односа, а у њој су инспирацију пронашле управо ове две девојке које су на фестивал дошле обучене у заставе суседних земаља.

Изазвале су пажњу где год су се појавиле, а, како Јелена објашњава, на ову идеју дошле су заједно.

"Ирис и ја имамо исти став по питању тих ствари, волимо се баш због тога ко смо и сматрамо да би и остали људи требало тако да се опходе једни према другима. Зар је уопште битно ко је одакле, ко кога воли, битна је особа, а поготово ми млади треба да се ослободимо тих окова и граница" каже Јелена и открива да су се заједно изузетно провеле на фестивалу.

ПРОЧИТАЈТЕ И"Егзит" за децу и екологију

"Ирис је ово први фестивал и одушевљена је, притом је слушала свој омиљени бенд Тхе Цуре, мени је ово трећи Еxит и наравно провела сам се и више него прелепо, свитања уз драге људе на Данце Арени и тај диван осећај не могу тако лако да се опишу. У нашем друштву се не гледа ко је које националности, нити правимо било какве разлике по питању било чега" поручује Јелена и додаје да су тим гестом желеле да пошаљемо поруку како сви коначно треба да гледају у будућност, а не у прошлост.

"Верујемо да не треба да осуђујемо људе на основу било које разлике! Стоп мржњи, ширимо љубав!", поручује ова разборита девојка из Новог Сада.

Јелена и Ирис добиле су од организатора Еxита улазнице за Сеа Данце фестивал, који ће бити одржан од 30. августа до 1. септембра на плажи Буљарица у Будви, не би ли наставиле да шире љубав и толеранцију по целом региону.