Некадашња Дворана Дома синдиката, данашња Комбанк Дворана прославила је вечерас велики јубилеј, 62 године од оснивања и годину дана од отварања нове, потпуно реконструисане Комбанк Дворане.

У вечери јубилеја публика је имала прилике да чује и види велики наступ Дејан Петровиц Биг бенда који чини спој чак 12 музичара на сцени. Деца, омладина, али и старији суграђани уживали су у једноипочасовној свирци мајстора свог заната, који су у музичкој синергији чак седам дувача са соло гитаром, бас гитаром, перкусијама, бубњем и певачем Александром Петровићем приредили прави слављенички спектакл за памћење.

Фронтемен и трубач Дејан Петровић који је са својим бендом последњи велики концертни наступ пред Београђанима имао 2017. године, иако на сталној турнеји по градовима Србије, не крије узбуђење због наступа у Комбанк Дворани за коју га везују посебне емоције:

Морам рећи да ми је велика част што сам баш ја са својим бендом одржао концерт поводом рођендана Комбанк Дворане. Из личног угла ми је посебно драго, јер ме за овај простор везују многе успомене. Неки од мојих првих наступа су били бас на сцени тадашњег Дома Синдиката и вероватно први тренуци када сам сцену осетио и доживео на прави начин. Концерт је осмишљен као динамичан, препун добре енергије и музике, различитих мотива и мелоса којима смо, бар делимично, прошли кроз неке од година које су иза и испред Комбанк Дворане", рекао је Дејан Петровић.

Прочитајте још: "Комбанк дворана": Благо на платну

О КОМБАНК ДВОРАНИ

Комбанк Дворана, као престижно место кутурног, забавног и јавног живот у претходних годину дана угостила је преко 750.000 хиљада посетилаца. Посетиоци су уживали у потпуно новом амбијенту, са престижним одликама једине паметне зграда овог типа са свим традиционалним вредностима које је Комбанк Дворана имала и кроз деценије свог постојања задржала.

Комбанк Дворана је поред редовног биоскопског репертора у својих шест биоскопих сала са ласерском пројекцијом слике, од којих је једна опремљена јединственом Долбy Атмос технологијом звука, имала преко 300 филмских наслова. У Великој сали која по опремљености, угодности представља и испуњава највише стандарде свих светских ридер листа, угостила је преко 70 различитих концерата намењених свим узрастима и свим жанровима.

Конеференције, когреси као и различите свечаности су само додатак успешности, оправданости и епитета да је ово у овом тренутку најбоља и најрепрезентативнија дворана у нашој земљи.

Комбанк дворана је поред враћања традициноналних манифестација које су настајале давних дана у овом простору попут фест-а, београдског jazz фестивала, постала домаћин манифестација попут фестивала седам величанствених, гитар арт-а, сакспириенса, фестивала ауторског филма, слободне зоне, сабора народне музике и многих других. уједно дворана је постала дом и новооснованих фестивала који ће своје време и године бројати од дана првог одржавања у самој дворани попут фестивала документарног филма #док, фестивала савременог француског филма и многих других.