РОК ВАТРА КОЈА СЕ ВОДОМ НЕ ГАСИ: Бенд “Гарбиџ” одржао сјајан концерт на базенима 11. април

М. Ћунковић

петак, 28. 06. 2019. у 23:40

РОК ВАТРА КОЈА СЕ ВОДОМ НЕ ГАСИ: Бенд “Гарбиџ” одржао сјајан концерт на базенима 11. април

Фото: Промо

Бенд “Гарбиџ”, који је низом хитова стекао светску славу у другој половини деведесетих година прошлог века, одржао је синоћ, 13 година после наступа на “Егзиту”, први београдски концерт у каријери
БЕНД “Гарбиџ”, који је низом хитова стекао светску славу у другој половини деведесетих година прошлог века, одржао је синоћ, 13 година после наступа на “Егзиту”, први београдски концерт у каријери, и у јединственом амбијенту, на базенима “11. април”, пред више од 2.000 посетилаца, показао да, пре свега, ватра коју у себи носи певачица Ширли Менсон, водом не може да се угаси, ма колико близу бине она била.

Публику која се, док је падао мрак, још окупљала, загревао је “Аутопарк”, предвођен, такође, женским вокалом, Огњенком Лакићевић. Београдски алтернативци показали су због чега опстају већ скоро две деценије на сцени.

Као и на досадашњим концертима у склопу актуелне турнеје, “Гарбиџ” су и синоћњи наступ, уз еуфоричну реакцију публике, отворили хитом из 2012. “Цонтрол”, да би убрзо ерупција одушевљења настала уз једну од њихових најпопуларнијих песама, “Ступид гирл”. Одмах се јасно видело – за Ширли као да не постоји проток времена. Иста је то енергија, иста она црвенокоса рок хериона из деведесетих. Искрено је, уз симпатично “добро вече” и “хвала” на српском, исказала одушевљење атмосфером, поделивши са фановима срећу због привилегије да стално упознаје нове градове и публику попут београдске. Била је расположена, насмејана, спонтана, изнад свега искрена причајући између песама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Гарбиџ" 28. јуна у Београду
 
Сјајном утиску допринео је и савршен звук. Једноставно, одмах вам је јасно да је ту, пред вама, светски бенд са моћном продукцијом. А публика – не,  никако “Гарбиџ” не “носе” на концертима само они који су “расли” уз бенд пре двадесетак година, напротив.

Док је, буквално, бетон под ногама подрхтавао уз “Цхеррy липс” посвећену ЛГБТ популацији, “И тхинк И’м параноид”, “Онлy хаппy њхен ит раинс” и остале хитове, али и новије песме, текстове су од речи до речи знали и многи који се нису родили кад су “Гарбиџ” настајали.  Ефектних 100 минута, укључујући и бис закључно са “Гроњ уп”, дуго ће остати у сећању свима који су синоћ уживали на ободу Бежанијске косе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)