КОНЦЕРТОМ у „Штарк арени“, уз учешће реномираних поп-рок бендова из Србије и региона који је потрајао више од три сата, Радио Београд 202 прославио је 50 година постојања пред око 8.000 посетилаца.

Потпуно у духу звука који негује „двестадвојка“, на сцени су се смењивали генерацијски и жанровски шаренолики извођачи. Почетак је припао млађим снагама („Артан Лили“, „Земља грува“), да би затим, у свом стилу, позорницом загосподарио Дејан Цукић, који је био и водитељ програма. „Мокре улице“ је шармантно посветио уредници Београда 202 Милици Кубуровић, а затим извео актуелни сингл „Памет у главу“ којим најављује нови албум. Уз „Ја бих да певам“ све се у разиграном партеру претворило у опуштену рокенрол журку, где су се, до самог краја, познати хитови певали из свег гласа.

Фото: Ata images

Низао је Нено Белан „Вино ноћи“, „Сунчан дан“, „Причај ми о љубави“, „Стојин на кантуну“, „Ван Гог“ се ослонио пре свега на нове адуте („Више те не волим ко пре“, „Готово је све“, „За сузе нема времена“), а док су се бендови намештали, видео честитке су двестадвојци слали Срђан Гојковић Гиле, Кики Лесендрић, Гале Кербер, Вукашин Марковић, Роман („Плејбој“)...

Фото: Ata images

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Двестадвојка" прославила 48. рођендан

Многи су се са трибина слили уз партер и певали уз хитове „Неверних беба“ – „Прича о нама“, „Балкан“... После песама са новог албума („Може да те убије гром“, „У сали лом“), Бајага и „Инструктори“ су отпрашили „Ти се љубиш“ и „Тишину“. Шлаг на рођенданску торту ставио је, симболично, најдуговечнији бенд на овим просторима, тек годину дана млађи од двестадвојке – „ЈУ група“.

Фото: Ata images
Фото: Ata images


Фото: Ata images

Фото: Ata images