Рок група "Van Gogh" организовала је велику београдску промоцију на којој је након региона представила 10. студијски албум, "Море без обала", назван по књизи чији је аутор управо оснивач бенда Звонимир Ђукић Ђуле.


Промоција је била прилика да се чују и нумере са новог албума "За сузе нема времена", "Више те не волим као пре", "Готово је све", "Можда баш сад", ... али и за разговор са новинарима и фановима током кога је најављен почетак новог креативног поглавља у животу бенда и турнеја "Образ уз образ" која подразумева бројне кнцерте у земљи, региону и иностранству.


У суботу је, како Ђуле наводи, већ први концерт на Зајечарској гитаријади, потом следи Еxит 6. јула, Тиват 13, Златибор је дан касније, а до краја месеца и Власотнице и Цетиње и Сарајево.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - VAN GOGH VAM PREDSTAVLjA: Spot za pesmu "Možda baš sad" (VIDEO)


За август су планирани концерти у Тузли, Свилајнцу, Лесковцу, као и београдски на Беер Фесту, рекао је Ђуле за Танјуг који верује да је ово и најбољи албум до сада и велики искорак за бенд.


"Публика је широм региона добро и пулсом и импулсом одреаговала на поруке послате чулном књгом у којој се налазе и фотографије, ДВД, ЦД и верујем да им је по вољи и да воле да плове нашим Морем без обала", казао је фронтмен групе Van Gogh за Танјуг.


Током те више месечне турнеје по региону, највише га је, како додаје, обрадовало то што људи поново пристају на "Образ уз образ", због чега је вечерас захалио Здравку Шотри, редитељу тог култног шоу програма.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Van Gog: Akustika za pamćenje


"Публика врло спремно и гласно каже "Готово је све". Време је за "Образ у образ". Радуије нас тај спој сећања и оног доброг распоожења да не желе да се предају бесмисленим садржајима са ТВ екрана", каже Ђукић и додаје да албумом шаље позитивну порку, и позив свима "Спремним за лет", који желе "Море без обала" и живот без ограда.


Кратком промотивном концерту присуствале су и многе личности из јавног живота, међу којима су били и чланови "Yу групе", због које је Ђуле, како је рекао, и запловио у свет музике.


Албум који садржи 10 песама је, како додаје "наш искорак у непознато, наше ноте и стихови вођени импулсом и жељом да променимо и себе кроз музику и музику у себи". Он осликава и храброст на коју се бенд одлучио после 34 године у намери да не робује постигнутом.


Ђуле албумом и књигом прича причу и поручује да за "Сузе више нема времена, да одлучно креће у пустињу свестан да "Милион нових љубави" чека на њега.


Уводна нумера "Ружа и трн" је ода животу, а "кључно је питање да ли је теже човеку у пустињи, или пустињи у њему", рекао је Ђукић гитариста и оснивач групе, из чије прве поставе је остао само бубњар Срба Радивојевић.


"Спремни за лет", је ретро ствар, омаж шездесетим, са тинејџерском енергијом и жестином какву поседује почетницки бенд. Говори о храбрости са осећајем толеранције, шта све смеју они "Спремни за лет" а зна се како каже "храбрима и вила даје крила!"


Међу композицијама је и "Писмо оцу" која је била његов начин да са оцем кога више нема размени поруке и приче које није стигао да исприча.


Каже, први тираж књиге "Море без обала" - 5.000 примерака, која садржи више од 90 песама написаних за "Van Gogh", али и 50 ексклузивних фотографија снимлених на концеритима широм света, расподат је и у припреми је други.


Van Gogh је до сада снимио 10 студијских албума, напунио многе дворане у Србији и свету и два пута освојио регионалну МТВ награду. Из прозе коју пише деценијама настале су песме које су исписивале странице домаће рокенрол историје.