Жики Јелићу кључ Зајечара

М. ЋУНКОВИЋ

среда, 26. 06. 2019. у 12:50

Жики Јелићу кључ Зајечара

Жика Јелић / Фото П. Митић

Легендарни басиста "ЈУ групе" изабран за роконачелника 53. "Гитаријаде"

ВЕЛИКАН домаћег рокенрола, оснивач "ЈУ групе" Жика Јелић проглашен је за роконачелника 53. "Гитаријаде" у Зајечару која почиње у четвртак, а завршава се у суботу 29. јуна. Жика ће се, на тај начин, прикључити легендама које су већ биле у овој улози, као што су Бора Ђорђевић, Петар Пеца Поповић, Бруно Лангер, Неша Галија, Радомир Михаиловић Точак...

- Већ сам био предлаган за роконачелника пре неколико година, међутим, због заузетости нисам могао да прихватим ту част - каже Жика за "Новости". - Овога пута сам прихватио, иако је, опет, све згуснуто због наших проба и наступа. Нећу моћи да присуствујем целој "Гитаријади", али, ту сам на свечаном отварању. Добићу кључ града, а у шали кажем да ћу, као роконачелник, да управљам комуналном службом.

Силна признања је Јелић добио током каријере дуге чак 60 година.

- Нека ми значе, нека баш и не - искрено ће Жика за наш лист. - Не скупљам их по сваку цену, да их слажем у некој витрини и да се дивим сам себи. Међу признањима која ми стварно значе је и ово од "Гитаријаде", која траје 53 године. Нисам чуо да постоји старија манифестација.

Прве полуфиналне вечери у ревијалном делу наступају Ђорђе Давид, С.А.Р.С. и Влатко Стефановски, у петак, уз учеснике другог полуфинала, "Гоблини", Ален Исламовић и "Рибља чорба", а у суботу, кад је на програму финале такмичарских бендова, публика ће уживати и уз хитове "Атомског склоништа", "Ван Гога" и "Електричног оргазма".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Бела змија" отвара Зајечарску гитаријаду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)