Младић који је 2018. осуђен за ломљење звезде председника Доналда Трампа на холивудском Булевару славних сада је оптужен за крађу статуе Мерилин Монро са споменика у светској филмској престоници.

Остину Клеју (25) прети до три године затвора ако буде проглашен кривим за крађу и вандализам, навело је окружно тужилаштво у Лос Анђелесу.

Прочитајте још:
Украдена статуа Мерилин Монро у Лос Анђелесу (ВИДЕО)

Младић је идентификован захваљујући снимцима надзорних камера.

Пошто је откривено да је Клеј на условној слободи због пресуде за ломљење Трампове звезде у Холивуду, стан му је у петак претресен.

Према наводима локалних медија, пронађени су докази који га повезују с крађом статуе која представља култну сцену из филма "Седам година верности" из 1955. Споменик се налази на почетку Булевара славних и посвећен је холивудским глумицама.

Прочитајте још:
После писма Димађија, на аукцији хаљина Мерлин Монро (ФОТО)

Власти тврде да је један очевидац видео човека који се у ноћи између 16. и 17. јуна попео на споменик и тестером одсекао статуу Мерилин Монро.

Статуа још увек није пронађена а полиција се плаши да је можда оштећена приликом крађе.

Клеј је ухапшен током викенда.

Он је у јулу 2018. пијуком поломио звезду Доналда Трампа. Због тога је осуђен на дан затвора, три године условне казне и 20 дана друштвено корисног рада, као и на обавезну психолошку терапију.