ЗАВРШНО вече 12. светског “Тамбурица феста” на Петроварадинској тврђави обележило је такмичење вокалних солиста у избору за најлепшу нову песму, укрштање тамбура пет великих оркестара и за крај, целовечерњи концерт регионалне звезде Лепе Брене, као и чињеница да пљусак и киша нису растерали разгаљену публику.


Прву награду стручног интернационалног жирија освојио је Суботички тамбурашки оркестар, другопласирани је оркестар музичке школе “Алберта Штриге” из Хрватске а трећи је оркестар РКУД Пелагић “Марко Поповић “ РСБиХ.


Најлепша нова песма је “Чарда” Ане Веселиновић коју је извео Славко Бањац и освојио прву награду за интерпретацију. Другу награду за интерпретацију освојио је Душан Свилар за “Сву ноћ под чергом” аутора Јована Адамова а трећа награда припала је Ђорђу Чавићу за композицију “Ружа панонска” и Ренату Хенцу за интерпретацију “Жалим душе”. Награду за најбољи текст освојио је Петар Медвед за песму ”Време је за нас”.


Јован Пејчић, директор “Тамбурица феста” уручио је плакету почасном конзулу амбасаде Италије Кармину Таралу, пошто ће идуће године земља пријатељ фестивала бити Италија.Лепа Брена је урпиличила спекаткуларни концерт за обожаваоце, који је почела у пратњи Великог тамбурашког оркестра РТВ Војводине уз овације публике а затим наставила да ређа хитове уз подршку њеног пратећег бенда.