У НОВОМ Саду ће данас (18.00), на Светски дан музике, у Америчком кутку бити отворена изложба музичких фотографија ауторке Марине Пешић, под називом "Love", која ће трајати до 5. јула. Ово је, поред неколико колективних, њена трећа самостална ауторска изложба, а прва у граду где рођена Ужичанка живи и ради већ дуги низ година. Биће изложено 20 фотографија домаћих и регионалних поп-рок музичара, а половина није до сада приказана ни на једној од њених досадашњих изложби.

Реч "Love" потпуно је прикладно одабрана за назив, јер је Марини фотографија велика љубав, као и рокенрол. Спајајући те две своје страсти, она неуморно обилази концерте, фестивале и на сјајан начин, пре свега осећајући музику, бележи јединствене кадрове. То су небројено пута, одушевљени њеним фотографијама, истакли чланови "Рибље чорбе", "ЈУ групе", Бајагиних "Инструктора", "Неверних беба", "Кербера" и многих других великих бендова са ових простора.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Ненад Марјановић: Били смо први прави панкери у Југославији


О њеној посвећености довољно говори то да на отварање стиже директно из Крагујевца, где је испратила прва два дана "Арсенал феста". Марина је добитница специјалне награде "Глас жене у музици" на интернационалном фото-конкурсу "Глас који се види, слика која се чује" 2017, а прошле године јој је додељена плакета "Special mention" на међународној изложби концертних фотографија "Чисто око, пуно срце". Њене одабране фотографије могу се видети на фејсбук - страници "Моћ музике".