ИЛДА ШАУЛИЋ ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ ОЧЕВЕ СМРТИ: У нашем животу више ништа неће бити исто али живот иде даље

Novosti online

16. 06. 2019. у 10:46

ИЛДА ШАУЛИЋ ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ ОЧЕВЕ СМРТИ: У нашем животу више ништа неће бити исто али живот иде даље

Илда Шаулић, Antonio Ahel/ATAImages

Популарну фолк певачицу Илду Шаулић новинари су у петак затекли у кући краља Петра Првог на Сењаку, где је своја дела изложила уметница Џулијет Терани
Популарну фолк певачицу Илду Шаулић новинари су у петак затекли у кући краља Петра Првог на Сењаку, где је своја дела изложила уметница Џулијет Терани. Будући да су дуги низ година блиске пријатељице, Шаулићева није желела да пропусти овај догађај који је, признаје, и сама иницирала.

– То је лепа врста сликања и ја сам желела и позвала је да дође у Београд и да прву изложбу имамо с њене стране, с обзиром на то да она то јако дуго ради у иностранству. Више пута је долазила у Београд, јако јој се допада и Београд и људи, али никад није излагала овде, а ја сам желела да се то деси баш код нас – признала је Илда за пинк.рс.

Одмах је било приметно да, упркос томе што је недавно доживела породичну трагедију када јој је погинуо отац, краљ народне музике Шабан Шаулић, Илда изгледа одлично, те су је новинари упитали ко је и шта је заслужно за осмех на њеном лицу, после најтежег животног периода.

– Како да вам кажем… Не могу да се хвалим неким специјалним разлозима, као што и сами знате, да кажем да су нешто посебни у мом животу… Али, хвала Богу, здрави смо, присутни смо, дете расте како треба и радујем се неким новим стварима у животу. И ово је једна од таквих – да будем расположена, да то буде онако како јесте и волела бих да буде више оваквих догађаја – искрена је била Илда.

Она је недавно одржала свој повратнички наступ у српској престоници, први после породичне трагедије. Како каже, са дружења са београдском публиком носи само лепе утиске.

– Задовољна сам! Сваки почетак, мислим није то почетак, али почетак после неких крупних ствари у животу је увек тежак, али драго ми је да је то баш било у Београду, да су дошли пријатељи и колеге да подрже, да је било света, да је било лепо и весело… Музика је мој живот и била је живот мога оца и мислим да ја треба да идем даље и да радим оно што умем и знам – каже Илда, која је посебне емоције публици пробудила када је исте вечери отпевала читав блок неких од највећих хитова свог покојног оца.

– Емотивно је било, сигурно да јесте. У нашим животима сигурно неће више бити све исто, као што је било некада, али просто кроз музику то некако… И мој отац живи кроз све то, и моју музику, наступе и моје расположење. Музика доноси и оно лепо и оно мање лепо, тако да мислим да то треба да иде даље, својим током – закључује певачица.

Она је, такође, истакла да је сама изразила жељу да у свој репертоар уврсти очеве песме, те да ће их од сада све чешће певати на наступима.

– То је била моја жеља и мислим да ће то бити устаљено, што се тиче мојих наступа – поручила је Илда, која је открила и како су остали чланови породице Шаулић – Шабанова удовица Гоца, ћерка Санела и син Михајло.

– Добро су… Како да вам кажем, живот иде даље и ми морамо даље. То ми, негде, између себе најбоље знамо – искрена је била наследница Шабана Шаулића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације