РАЗБИЈАЊЕ СТЕРЕОТИПА: Без одеће и предрасуда

В.Н.

16. 06. 2019. у 17:15

РАЗБИЈАЊЕ СТЕРЕОТИПА: Без одеће и предрасуда

Фото промо

Кампања за промоцију позитивног односа према телу

ДРУШТВЕНЕ кампање којима је циљ разбијање нереалне слике лепоте, које је наметнула модна индустрија, и промовисање позитивног односа према телу, све чешће се организују широм света, а њихови иницијатори су неретко познате компаније и брендови. Први пут једна таква акција организована је и у нашој земљи. Кампања под називом "Lisca Proud to be me" одржана је недавно у Београду, на платоу испред Теразијске чесме. Био је то јединствен догађај, који је окупио учеснице из свих крајева Србије.

Девојке и жене различитих година, изгледа и тежине прошетале су одевене само у купаће костиме. Осим одеће, учеснице ове иницијативе са себе су збациле и све предрасуде, прихватајући став да је свака жена лепа баш онаква каква је, и уједно охрабрујући све остале да крену њиховим путем. Уједињене са циљем да нас подсете да сваког дана треба да будемо задовољне и поносне на себе, и да тело није једино што нас дефинише, ове даме измамиле су аплаузе многобројних пролазника који су с пажњом испратили акцију.

Прочитајте још: Стереотипи о женама на филму

Подршку су храбрим женама из публике пружале глумица Вјера Мујовић и водитељке Адријана Чортан и Марија Егеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Rade Bg

16.06.2019. 21:42

Bravo za zenski pol. A sada treba pravo i fontalno u akciju za zensko pravo da imaju jednaku platu sa muskarcima. I vise slobodnog vremena. Zakonom zabraniti da zene rade subotom i nedeljom. Jer njih posao ceka i kuci kada dodju!!!