ОГЊЕН АМИЏИЋ О АМИЏИ ШОУ: Ја то радим другачије

М. БОБИНАЦ

недеља, 16. 06. 2019. у 11:51

ОГЊЕН АМИЏИЋ О АМИЏИ ШОУ: Ја то радим другачије

Фото Пинк

Најгледаније емисије са јунацима "Балканске међе", "Јужног ветра" и "Такси блуза", као и са Карлеушом

КАДА је 2008. године започињао своју ауторску причу под називом "Амиџи шоу", Огњен Амиџић није ни слутио да ће она доживети 11 сезона. Емисија се током деценије мењала, а најважније кораке познати водитељ направио је, каже, када је из фокуса склонио оно што се само њему допада и дозволио публици да одређује садржајем. Признаје да је веома тешко одржавати ниво, интригирати и увек бити актуелан, али он у томе успева и не планира да се заустави. У Огњеновој глави већ се "крчкају" идеје за 12. сезону шоуа.

- Драго ми је што сам успео да опстанем на телевизији све ове године, поготово што нисам имао времена да се у потпуности посветим својој емисији. Успут сам учествовао у другим пројектима и радио у чак 10 ријалитија - од прве "Фарме" до друге "Задруге" - прича Амиџић. - Срећан сам што сам одржао интересовање публике за "Амиџи шоу". У наредном циклусу планирам да га визуелно освежим, осмислим нове рубрике, убацим скечеве и игране сегменте ван студија.

Тешко је заинтригирати гледаоце, будући да живимо у времену када нас од свих информација дели само клик. Зато није једноставно бити иновативан и понудити другачији производ, као онда када је наш саговорник осмислио комични лик Оскара (Огњенов алтер его).

- Моја емисија је еволуирала од свог настанка, баш као и телевизија. "Амиџи шоу" с почетка и овај данас су потпуно различите приче - каже Амиџић. - У то време кабловски канали нису имали ни приближну снагу као сада, није било друштвених мрежа и на другачији начин си могао да презентујеш и наметнеш укус, идеју, критеријум. Касније сам одлучио да се бавим феноменима данашњице и да третирам све оно што има велику гледаност и о чему се прича.

У његовој емисији гостују и певачи и глумци и славни спортисти и учесници ријалитија, па "Амиџи шоу" представља мешавину свега и свачега.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Огњен Амиџић ће Јутјуб звезду ставити у улогу Јелене Карлеуше!- Потпуно свесно бирам да "задругари" буду моји гости. У мору дешавања било би сулудо да се не бавим ријалитијем о којем прича цела Србија. Јер сутра је најважнији добар рејтинг - наглашава водитељ.

Фото Инстаграм

С тим у вези, открива нам да су у овој сезони за нијансу гледаније од осталих емисија биле оне у којима су гостовале екипе филмова "Балканска међа", "Јужни ветар" и "Такси блуз", Дарко Лазић и Јелена Карлеуша. Интервјуисао је велике звезде - од Новака Ђоковића до Џенифер Лопез али, каже, живимо у времену у којем се све брзо заборавља. Зато се труди да увек "вози" даље.

Ривалство са Иваном Ивановићем обележило је његов рад. Ипак, истиче да никада никог није доживљавао као конкуренцију.

- Постоје емисије које формом личе једна на другу, али сматрам да нема овакве као што је моја, а она представља комбинацију Минимаксовог и вечерњег америчког ток-шоуа. Ја то радим мало другачије - поносан је Амиџић.


ПЕСМИЦА ЗА КРАЈ

МУЗИЧКА група "Фламингоси" настала је, према Амиџићевим речима, из зезања. Са Маринком Маџгаљем желео је да направи ретро морски кич бенд и песме по узору на шлагере из педесетих и "Ђаволе" из осамдесетих у којима би уживао ужи круг људи. Међутим...

- Све је експлодирало потпуно непланирано и постали смо популарни. Почетна идеја је завршена оног тренутка када нас је Маринко напустио. Сада повремено "избацим" песмицу за крај сезоне "Амиџи шоуа". Овог пута ће то бити нумера радног назива "Две по две".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације