Book&Roll стиже у центар града. Јазз кантина Лисабон, култно место позитивне енергије Београда, у понедељак, 17. јуна, од 20 часова, биће домаћин доброј музици, филмовима и књигама.

Реч је о мултимедијалном фестивалу у организацији портала хеадлинер.рс, који иза себе већ има четири издања и чији је циљ да окупи креативне људе из различитих области урбане културе.

Овога пута, музички део програма биће прилагођен Јазз клубу Кантина, а у њему ће учествовати оркестар акустичних гитара Рок Циркус, сјајни млади гитариста Алекса Данић, као и ексклузивци Менарта - Жељко Маркуш и Бранислава Јоковић Бана.

Четврто, допуњено издање своје књиге "БГ Блуес" представиће аутор, новинар и писац Александар Саша Игњатовић, а биће приказан и кратки филм "Последњи путник" Јанка Ђурића.


Aleksa Danic - Photo wood.rs

Оркестар Рок Циркус настао је у Сремчици, постоји већ девет година и за то време имао је стотине наступа. Име је добио, како кажу његови чланови, из поштовања према групи Смак и одлуку да носе име по једној песми овог бенда донели су демократски – сви.

Рок циркус чине деца школског узраста, углавном средњошколци и старији основаци који изводе искључиво рок музику. Саша Костић, човек који је основао и води овај оркестар, каже да је њихов циљ првенствено да младима понуде алтернативу у мору шунда и кича који су присутни у такозваној “популарној” музици.

Алекса Данић је по многима најталентованији домаћи гитариста и мада има само 13 година његове гитарске чаролије у обрадама нумера Битлса, Томија Емануела, Мајкла Олдфилда, Стинга… су просто нестварне, што доказује сваким својим наступом.

Жељко Маркуш, лидер бенда Пацифик и некадашњи члан Кристала, ове године слави четврт века варијабилне каријере неких (не)планираних успеха у потрази за савршеном поп песмом, а у Јазз кантини Лисабом ће, између осталог, представити и своју нову нумеру "Твој длан".

Book&Roll биће и домаћин предпромоције деби албума Браниславе Јоковић Бане. Композиторка, ауторка, инструменталиста и вокални извођач, Бана ствара музику коју сврстава у индие, доwн темпо и арт поп жанрове. Сингл "Your Lies" наћи ће се на дигиталном ЕП издању "BlackjackTango" које ће бити доступно 21. јуна.

Александар Саша Игњатовић написао је доста књига, али увек каже да му је "БГ Блуес" најдража и да је његова књижевна лична карта. Ново, допуњено издање које је и овог пута објавила издавачка кућа Лагуна, аутор ће представити уз "малу помоћ својих пријатеља".


Poslednji putnik - Јована Миловановић / Photo Savina Smederevac

Коначно, посетиоци Боок&Ролла имаће изузетну прилику да у малој сали Комбанк дворане погледају иновативни СФ краткометражни филм "Последњи путник" Јанка Ђурића, апокалиптичну градску причу у којој играју Јована Миловановић, Слобода Мићаловић и Горан Шушљик.