ФИНАЛЕ БУНТ РОК ФЕСТИВАЛА: Рок музика је све популарнија

М. Јунгић

12. 06. 2019. у 08:14

ФИНАЛЕ БУНТ РОК ФЕСТИВАЛА: Рок музика је све популарнија

Бранка Главоњић Фото РТС

За титулу победника бори се 12 најбољих рок бендова из Београда, Ниша, Ужица, Крагујевца и Новог Сада

ЈЕДИНА емисија посвећена рокенролу, пети "Бунт рок фестивал" (РТС 2, 22.45), у среду вече, 12. јуна ће доживети велико финале у којем ће се за титулу победника борити 12 најбољих рок бендова из Београда, Ниша, Ужица, Крагујевца и Новог Сада.

Ауторка фестивала Бранка Главоњић открива нам да по први пут има осећај да су се неке ствари покренуле. Како каже, ово је најуспешнији "Бунт рок фестивал" до сада, али и најмлађи, што показује да се чланови бендова подмлађују, као и публика која долази да их слуша.

- Из године у годину расте број људи који се баве рок и другим врстама музике. Постоји одређени проценат младих музичара који нису подлегли комерцијалним садржајима са домаћих ТВ канала - истиче Главоњићева.

Поред ауторке фестивала, кроз финале пројекта ће нас водити и фронтмен бенда "Исказ" Зоран Стефанов и водитељи Катарина Вујовић и Стефан Јовчић. Стални чланови жирија су Маја Цветковић (E-Play) и Вукашин Марковић (Irie FM), а специјални гости композитор и гитариста Никола Чутурило и легенда рок звука Влада Јанковић Џет.

Ускоро почиње турнеја најуспешнијих бендова који ће током лета наступати на реномираним фестивалима.

Прочитајте још - Стижу нове наде рокенрола

- Ићи ће на фестивале од Новог Сада до Никшића. Турнеја се завршава у септембру на херцегновском "Стрип фестивалу". На београдском "Бир фесту" и фестивалу Rock Village у Банатском Соколцу, на бини "Бунт рок фестивала" ће наступати бендови који су прошли кроз наше такмичење - открива Бранка.

А док је победнички бенд на турнеји, екипа емисије неће седети скрштених руку.

- Почињемо припреме за шести "Бунт рок фестивал" у којем ће бити много новина. Форма емисије ће бити другачија, а пружићемо још више простора и пажње новим ауторима и бендовима - најављује Главоњићева.

ВАТРЕНИ НАСТУПИ

УЗБУДЉИВА свирка очекује нас и у ревијалном делу програма. Наступиће "Артан Лили", затим "Aтеист реп" који прославља 30 година успешног рада, и "Mортал комбат" који ове године обележава деценију постојања.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације