Емисија "Лили Марлене - Сербиан Цуттинг" новинара Радио Београда 2 Снежане Ристић и Радоње Лепосавића освојила је Гран при у категорији кратке форме на јуче завршеном престижном међународном радио фестивалу "Гран при Нова" у Букурешту.

Ово је друга велика међународна награда за ову емисију која говори о судбини песме "Лили Марлен" и београдском уметнику Бранку Милисковићу, који ју је, фасциниран њеним феноменом, транспоновао у сопствени заштитни пројекат и отпевао пре две године на гробу Марлен Дитрих у Берлину.

Ауторски тандем Ристић - Лепосавић освојио је прошлог месеца за ову емисију трећу награду на радијском фестивалу "При Марулић" на Хвару.

Фестивал у Букурешту одржан је ове године седми пут, у организацији румунског радија и припада "А" категорији најзначајнијих радијских фестивала.

ПРОЧИТАЈТЕ И: НОВА ПЕСМА ПОСЛЕ 12 ГОДИНА ПАУЗЕ: Каћа Сотировић гори од "Врелине"

О победницима је одлучивао међународни жири у саставу Александра Планк (Француска), Аким Могај (Нигерија), Матијас Калмејер (Норвешка), Илинка Стихи (Румунија) и Јасна Месарић (Хрватска).

Емисија "Гласови - стилске вежбе" ауторског тандема Ристић - Лепосавић освојила је пре две године на овом фестивалу трећу награду.