Крвави Месец се рађа

М. Ј.

субота, 08. 06. 2019. у 22:41

Крвави Месец се рађа

Фото промо

Почело снимање прве од пет претходница чувене епске фантазије "Игра престола"

МАДА су се челници ХБО заклињали да ће осма сезона "Игре престола" бити коначни растанак од чувене епске фантазије, преварили су нас. Додуше, наставка у класичном смислу неће бити, али је већ почело снимање претходнице, и то прве од чак пет најављених, чији је радни назив "Крвави Месец".

Недељу дана пре историјског 19. маја, кад је емитована последња епизода најнаграђиваније серије свих времена, у Белфасту је почела да се "рађа" нова чаролија Џорџа Р. Р. Мартина, аутора бестселер серијала "Песма леда и ватре", према којем је и настао планетарно популарни феномен. После престонице Ирске, екипа ће наставити да ради у Британији, Хрватској и на Канарским острвима.

Пошто је радња серије смештена 10.0000 година пре догађаја из "Игре престола", нико из старе глумачке поставе се неће појавити у наследницама, како Мартин назива своја нова "чеда". Најзвучније име у првој подели je Наоми Вотс, којој је припала главна женска улога, а за своје место су се изборили и Миранда Ричардсон, Џош Вајтхаус, Ивано Џеремаја, Џорџи Ханли, Џејми Камбел Бауер, Алекс Шарп, Тоби Регбо, Денис Гох...

Прочитајте још - БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ ОБОЖАВАЛАЦА: Крај "Игре престола" разочарао

Славни амерички писац је у једном интервјуу открио да у ТВ саги неће бити ни Краљеве луке, ни Гвозденог престола, ни змајева... Засад је ХБО једино најавио да претходница "крије" застрашујуће тајне о историји Вестероса, пореклу Старкових, Ланистерових и да нас води у време кад је Доба хероја почело да клизи ка Дугој ноћи - сезони страшних зима које су изгладњивале и уништавале генерације. Обожаваоции нагађају да нас очекује прича о древној раси скоро истребљеној у инвазији Првих људи - Деци шуме, која су да би се одбранила мрачном магијом створила Беле ходаче...

Џејн Голдмен се потписује као сценариста и продуцент "Крвавог Месеца", а преостале четири наследнице су још у фази разраде. Уз Мартинову помоћ, своју верзију осмишљавају Макс Боренстајн, Брајан Хелгеленд и Карли Вреј. Међу "изабранима" је био и Брајан Когмен, али се недавно повукао јер ХБО није прихватио његов концепт. "Завршио сам са Вестеросом", изјавио је недавно један од сценариста "Игре престола".

Прочитајте још - Последња битка за престо


ПРЕМИЈЕРА НА ПРОЛЕЋЕ

ЗАЉУБЉЕНИЦИ "Игре престола" не могу да дочекају премијеру претходнице. Нажалост, мораће да се наоружају стрпљењем.

- Немамо још датум. Чекаћемо да прође најмање годину дана од завршетка оригиналне серије - изјавио је за "Холивуд рeпортер" Кејси Блојс, директор програма ХБО.

То значи да ће "Крвави Месец" најраније изаћи наредног пролећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације