Свечана церемонија доделе најзначајнијих радијских награда у Србији - “Naxi Zvezda”, окупила је 4. јуна у Позоришту на Теразијама највеће звезде поп и рок музике. Победници у осам категорија, као и сви номиновани и бројне угледне званице, послали су јасну поруку да музика нема граница и истакли да је Наxи радио најзначајнији чувар домаће поп и рок музике.

Тони Цетински освојио је награду за певача године, група Ван Гогх добила је “Наxи Звезду” за албум године, док је Невена Божовић однела победу у категорији певачица године.


Naxi Zvezdu” за песму године добили су Бајага и Инструктори за нумеру “Било би лако”, док је песма “Хајде онда ништа”, коју је написао и компоновао Душан Алагић, а отпевала Тијана Богићевић, оцењена као најбоља музичка сарадња у години за нама. Массимо Савић добитник је ове награде за концерт године.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Масимо Савић: Ценим праве музичаре


Naxi Zvezda” за изузетан допринос музици додељена је АлександриМилутиновић, композиторки хитова као што су “Памук”, Здравка Чолића, “Додири од стакла”, Нине Бадрић, “Као со у мору”, Александре Радовић.


Посебно емотиван тренутак био је уручење награде “Naxi Zvezda за сва времена”, која је ове године постхумно уручена Оливеру Драгојевићу. У име породице Драгојевић, награду је примио композитор и Оливеров дугогодишњи сарадник Анте Гело.'Оливер је човек чије су песме обележиле животе свих нас, али и живот Nаxi радија од првог дана. Управо је за Наxи Оливер дао један од својих последњих интервјуа у коме је причао о љубави, мору, сновима... свему ономе о чему нам је певао целог живота. Због свих дивних стихова, незаборавних концерата, лепих успомена, као и због тога што он то, заиста, јесте био - звезда за сва времена је Оливер Драгојевић”, рекла је Маја Раковић, власница и главна и одговорна уредница Nаxi радија.У част Оливера Драгојевића певале су и свирале Фрајле и млада музичка звезда из Хрватске, Миа Димшић.Својим колегама музичарима и композиторима, награде су уручивали АнаСтанић, Маyа Сар, Сања Илић, као и глумци Анђелка Прпић, Јелена Гавриловић, Стефан Бузуровић и Драган Вујић Вујке, док су целовечерњи програм водили глумац Жарко Степанов и Данијела Милошевић, водитељка Nаxi радија.


Вече је отворено сјајним наступом Саре Јо, која је у пратњи гудача извела свој хит “Маховина”, који је 2015. године освојио награду за песму године, по избору слушалаца.Награда “Nаxi Zvezda” у шест категорија додељује се на основу гласова слушалаца, који су претходних месец дана гласали путем специјално креиране онлине платформе на порталу Nаxi радија. “Naxi Zvezda” за изузетан допринос музици и “Naxi Zvezda за сва времена”, додељује се на основу одлуке уредничког колегијума ове радио станице.