ВОЂА групе "Легенде" Зоран Дашић Даша, композитор, музичар и текстописац, поводом одлуке певача Ивана Милинковића да напусти састав и започне соло каријеру, казао је за "Новости" да бенд и даље постоји, а Ивану је пожелео срећу у даљој каријери.

- Ми морамо да идемо даље, ово је група која има 31 годину за собом, која је бренд, добитници смо многобројних награда и глупо је да то гасимо, а имамо материјала, много нових песама које тек треба да снимимо - рекао је Зоран. - Нема љутње, никакве свађе није било, једноставно свако има свој пут, то је живот.

Даша објашњава да је за одлуку певача сазнао из новина, као и од људи са којима је Иван већ снимио своје нове нумере. На питање да ли сматра да је необично да на тај начин сазнаје за намеру вишедеценијског сарадника, музичар каже:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Иван Милинковић почиње соло каријеру

- Знао сам да планира нешто да ради и рекао сам да се та идеја мени не свиђа, бар док трајемо, док радимо - радимо. Ето, човек је имао ту потребу. Нисам посебно изненађен јер он већ годинама жели нешто своје да уради. Он је то сам пресекао, ваљда сматра да је у тим годинама време да нешто сам уради, мислио сам да ће то бити за две-три године, ово је мало преурањено, али добро.

Вођа "Легенди" наглашава да је 30 година заједничког рада "једна веома лепа причица", а да је сада време за неки нови циклус, што њему даје простора да екпсериментише. Занимало нас је да ли размишља о новом певачу и има ли неког на уму.

- Размишљам и те како, морам да будем спреман, али не знам ко ће бити - вели нам Даша. - То је велика одговорност. Ми треба да нађемо некога ко је заиста довољно добар и интересантан, не мора да буде исти, може да буде потпуно другачији тип певача, да нам донесе неко освежење, промену, видећемо.

Иван Милинковић, Фото А. Станковић

Музичар каже и да ће Иван у наредном периоду наступати са "Легендама", јер имају неколико заказаних свирки до краја јула, уговоре који су давно потписани и морају да се испоштују, а прва је 10. јуна у Лучанима.

Подсетимо, Милинковић је објавио званично саопштење да напушта састав после три деценије и почиње соло каријеру, јер је време да се покаже као солиста, као и да то дугује публици, најближима и себи. Милинковић је, за почетак соло каријере, у издању "Гранда" објавио две песме "Свенуће дуње на ормару" и "Ибар уст'о против брега".

ТРАЈАЋЕМО АКО НАШ РАД БУДЕ ВРЕДЕО

ГОВОРЕЋИ о даљем раду групе, Даша наглашава да ће "Легенде" опстати уколико то што раде буде вредело.

- Видећемо да ли вреди или не вреди то што ћемо радити даље, ако схватим да то нема сврхе, затворићу фирму да не кваримо што је урађено до сада, вреди пробати, видети шта ће бити, шта ће испасти од свега тога - рекао је Зоран.