НАШЕ ТВ небо ускоро постаје богатије за још једну серију. На почетку лета, 20. јуна почиње снимање саге "Преживети Београд", према сценарију Ђорђа Милосављевића и у продукцији "Контраст студиоса" и ТВ Пинк. Емитовање је планирано за јесен 2019. године на "ружичастој" телевизији.

Редитељ Ђорђе Станимировић, ког смо затекли на читајућој проби са протагонистима серије, открива да ће у првој сезони снимити 20 епизода, као и да је потенцијално најављено још 30.

- Серија се снима под покровитељством Града Београда, тако да ћемо у њој видети најлепше локације престонице. Јунаке ћу прошетати по симболима Београда, извешћемо их на реке, у центар града, на Нови Београд, јер се велики део радње дешава у Студентском граду. Снимаћемо и на великом газдинству у равници и старом газдинству у Шумадији, јер главне јунакиње долазе из тих крајева - открива редитељ.

Главне улоге тумаче младе глумице Нина Нешковић и Тамара Шустић, две од четири девојке које долазе из провинције на студије у главни град (трећу и четврту играју Ленка Петровић и Бојана Стојковић). Видећемо и са чиме се сусрећу момци, а њихове ликове ће дочарати Дејан Максимовић, Никола Шурбановић, Немања Рафаиловић и Лазар Николић.

Једна од највећих улога поверена је искусном глумцу Игору Ђорђевићу, који тумачи београдског таксисту Гагија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Серија за младе: Како преживети Београд

- Он на први поглед делује као неко ко не воли "дођоше", непрестано их критикује, а заправо је њихов велики пријатељ. У свему им помаже, вози их за џабе, на крају им даје и свој стан да у њему живе. Он, у ствари, представља старе Београђане у лепом светлу - објашњава наш саговорник.

Станимировић нам открива да ћемо у серији пратити љубавне приче два пара, једног који је на прагу да раскине (Тамара Шустић и Никола Шурбановић), али ће с временом ипак обновити везу, док су јунаци друге велике љубавне приче Нина Нешковић и Дејан Максимовић. Један од родитељских парова играју Милена Павловић и Милош Ђорђевић, а улоге мајки тумаче Исидора Минић, Анастасија Мандић, Бранка Шелић, док је "самостални" отац Борис Пинговић. Власника кафане код кога студенти раде и окупљају се игра глумац Небојша Миловановић.

- Он је "решио" свој однос са Београдом тако што има дорћолски идентитет (због средине), али и лесковачки (због порекла и роштиља који прави). Несрећно се заљубљује у једну од главних јунакиња и упада у низ комичних ситуација које проистичу из његовог карактера и несклада између жеља и објективне стварности - открива Миловановић.


ЛЕКЦИЈЕ ОД МИРЕ

СТАНИМИРОВИЋ нам је открио да га је Мира Бањац научила много о глумцима. Прослављена глумица игра баку Војвођанке Невене (Тамара Шустић), из места Неузине, близу Зрењанина.

- Када сам радио као асистент режије у серији "Бела лађа", рекла ми је да је глумац ангажован и плаћен да чека, а глуми зато што то воли. Сада ме је научила да не треба питати бојажљиво старе, велике глумце да ли хоће и могу да играју. "Па како да не играм, ви мене тиме држите у животу", одговорила ми је Мира - кроз осмех прича редитељ.