ЧУВЕНИ југословенски композитор, гитариста, аранжер и диригент Ђело Јусић преминуо је данас у Загребу у 80. години, након тешке болести. Деценијама га убрајају међу најзначајније личности музичке и уметничке сцене на овим просторима. Са братом Ибрицом основао је вокално-инстументални састав "Дубровачки трубадури". Његова дела изводиле су звезде као што су Тереза Кесовија, Оливер Драгојевић, Ибрица Јусић, Франо Ласић, Иво Патиера, Неда Украден, Дубравка Јусић, Мило Хрнић и многи други.

- Изгубио сам најбољег брата на свету, који је мени био и остао највећи узор - рекао је неутешни Ибрица Јусић.

Певачицу Терезу Кесовију веома је потресла вест о смрти композитора.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Јусић: У Београду сам као код куће


- Моја је туга преголема, а љубав према Ђели вечна - рекла је Тереза Кесовија. - Ђелу сам веома волела. Расли смо заједно, радили и стварали. Поклонио ми је најбољи опус својих песама.

Јусић је аутор многобројних хитова, а међу његова најпознатија дела убрајају се песма "Један дан", која је представљала тадашњу Југославију на "Евровизији" 1968. године, хитови са фестивала "Загреб" и "Сплит" - "Младости, моја лијепа радости", "Волим те, будало мала", "Загрљени", "Старе љубави", "Синоћ сам хтјела", велики хитови као "Пријатељи стари, гдје сте", "У сваком случају те волим", "Сва су моја прољећа у мени"...