ЗВАНИЧНА мис туризма Србије 2018/19. Сара Митић (24) отпутовала је у среду у Хрватску, на светско финале, где ће се за титулу борити у конкуренцији 100 девојака.

Припреме за избор одржаће се наредних дана у Загребу, Карловцу, Сплиту, Пули, Поречу, а финале је 1. јуна у Поречу. Организација "Мис туризма Србије", на чијем челу је Драган Ћосо је на најбољи начин припремила представницу Србије да на достојан начин представи себе и туристичку понуду наше земље у свету.

- Верујемо да ће Сара да оправда очекивања и пласира се у сам врх светског избора у туризму - истичу у организацији.

Прошле године Сара Милетић је у Малезији освојила ленту друге пратиље, а Сара Стојановић се у сезони 2015/16. пласирала међу најбољих пет, а припала јој је лента треће пратиље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СВИ ХТЕЛИ ДА СЕ СЛИКАЈУ СА САРОМ: Кондиционе припреме мис туризма Србије на Копаонику


Сара Митић је са великим мотивом отпутовала у Хрватску:

- Пресрећна што ћу представљати своју земљу, значајну туристичку дестинацију јединствених природнихе лепота - истиче атрактивна Нишлијка. - Моја Србија је у срцу Балкана, где се сусрећу разне цивилизације, културе, вере, климе и рељефи. Неки снови наших људи променили су Србију и читав свет. Због тога, желим да остварим своје снове.

Митићева истиче да јој је велика част, али и одговорност, што јој се указала прилика да све то прикаже свету, и представи бројне могућности за одмор у Србији.

- Позваћу људе широм света да дођу у нашу земљу и осете њене чари, уживају у њеној лепоти, најбољој музици, бројним фестивалима, као и у разноврсним српским специјалитетима - набројала је Сара.