ПРИНЦ Душан Карађорђевић и његова вишегодишња партнерка Валерија Демузио венчаће се 25. маја, у 13.15 у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу, задужбини краља Петра Првог. Како сазнајемо, прослава ће бити скромнија, крунисању њихове љубави присуствоваће чланови породице и пријатељи који су углавном из иностранства, јер принчевски пар живи у Француској и у САД. Венчање ће чинодејствовати епископ шумадијски Јован, а Душанов кум ће бити његов најбољи пријатељ Алеxандер Сехнаоуи.

Прочитајте још: КАРАЂОРЂЕВИЋИ ПРЕДСТАВИЛИ НАСЛЕДНИКА: Дедине сузе за малог принца (ФОТО+ВИДЕО)

Принчевски пар је прошле године имао грађанско венчање у Њујорку, а Душан за "Новости" објашњава зашто им је било важно да се венчају у Србији.

- Супрузи и мени велика је жеља била да се након грађанског венчања у Њујорку венчамо и у Србији коју обоје толико волимо - каже нам принц. - Веома сам срећан и поносан што ћемо се венчати пред Богом у Србији, која је моја отаџбина и где су моји корени. Сјединићемо се у светој тајни брака уз божји благослов, окружени најближим пријатељима и породицом, као и мојим прецима.

Душан истиче да ће "с радошћу испоштовати неке од најдражих обичаја из народне традиције венчања". Преносећи утиске супруге о нашој земљи, принц каже:

Прочитајте још: КАРАЂОРЂЕВИЋИ ТВРДЕ: Признанице за Бели двор у Архиву и НБС

- Валерији се Србија веома допада, већ планирамо и следећу посету.

Принц Душан је најмлађи син кнеза Александра и његове супруге Барбаре од Лихтенштајна и унук кнеза Павла. У Цркви Светог Ђорђа на Опленцу судбоносно "да" пре две године изговорили су принц Ђорђе Карађорђевић и Фелон Рејман, а 2016. принц Михаило Карађорђевић и Љубица Љубисављевић.