Три руком писана тестамента пронађена су у кући Арете Френклин у предграђу Детроита, месецима после смрти "краљице соула", укључујући и један који је откривен под јастуцима у дневној соби, изјавио је њен адвокат Дејвид Бенет у понедељак.

Последњи тестамент је из марта 2014. године и изгледа да по њему имовина славне певачице после њене смрти треба да припадне члановима породице. Међутим, неки делови су изузетно тешки за дешифровање, а на четири странице су речи и реченице исписане на маргинама, преноси АП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Maratonski ispraćaj kraljice soul muzike (FOTO+VIDEO)

Арета Франклин имала је 76 година када је прошлог августа умрла од рака панкреаса. Адвокати и чланови породице су тада изјавили да нема тестамента, али су три раније руком писане верзије откривене раније овог месеца. Два тестамента из 2010. године откривена су у закључаном ормарићу након што је кључ пронађен.

ПРОЧИТАТЈЕ ЈОШ - Areti Frenklin posthumno dodeljena Pulicerova nagrada

Верзија из 2014. написана је у спиралној бележницикоја је нађена под јастуцима, каже Бенет.

Бенет, који је више од 40 година био адвокат Арете Френклин, објавио је тестаменте у понедељак. Он је рекао судији да није сигуран да ли су тестаменти пуноважни по закону државе Мичиген. Рочиште је заказано за 12. јун.

Бенет је рекао да су тестаменти подељени четворици синова певачице или њиховим адвокатима, али да није постигнут договор о томе да ли се неки сматра пуноважним. У саопштењу се наводи да два сина не пирихватају ове тестаменте.