УЛОГА хомосексуалца била је велики изазов за мене, али и за гледаоце који су се тако упознали са животом и односима геј мушкараца у Србији. Овако глумац Данијел Корша, за "Новости", описује лик Небојше Дакића, који тумачи у серији "Истине и лажи" (Прва, 21.00), римејку аргентинске теленовеле "Матуранти".

- Мада је текст "посрбљен", прилагођен нашем менталитету и поднебљу, био сам изненађен позитивним ставом наших људи према Неши - каже Данијел Корша. - Мушкарци попут њега су саставни део нашег друштва. Његово сексуално опредељење је у првом плану само у почетку, када се поверио пријатељима. Верујем да има много гледалаца који се налазе у сличној ситуацији.

* Да ли сте очекивали тако велику гледаност серије?

- Били смо одушевљени када смо једног дана "пребацили" Дневник РТС-а, а затим је то почело да се дешава од два до три пута недељно. Били смо гледанији и од полуфинала Лиге шампиона, што је такође било незамисливо. Крајем маја завршавамо трећу сезону серије, а можда ћемо снимати и у јуну.

* Дипломирали сте глуму на ФДУ у Београду, у класи професора Владимира Јевтовића, где сте упознали и садашњу супругу Катарину Коршу...

- Одмах сам се заљубио у њу, био сам фасциниран њом, а она мене није ни приметила, до тренутка када смо се први пут пољубили! Све време је према мени била пријатељски отворена и искрена, а ја сам мислио да јој се допадам због пажње коју јој поклањам. Поносан сам на њу и живот поред ње је диван.

Прочитајте још - ОТКРИВАМО: Први пут заједно пред објективима!

* Када сте први пут пожелели да се бавите овим позивом?

- У средњој саобраћајној школи сам забављао друштво, тако што сам се шалио и имитирао нагласке. Другарица Ирена Даутовић ми је предложила да се упишемо у "Дадов", где сам врло брзо почео да играм представе. Помислио сам како би било дивно да једног дана живим од тог посла. Када сам схватио да то уопште није лако, глуму сам вратио на ниво хобија. Када ми дају да глумим, глумим, а када ми не дају, живим од посла у породичној фирми. Такође, већ пола године водим школицу глуме у предшколској установи у коју иду моја деца.

* Како син Антон и ћерка Леда реагују на вашу популарност?

- Навикли су да виде маму и тату на телевизији, а Леда (6) је гледала "Грка Зорбу" у Позоришту на Теразијама, где лик који тумачим Ставрос на крају изврши самоубиство. Пре представе сам ћерки објаснио шта ће да се догоди, а поред ње је седела разводница, која ми је касније испричала да јој је Леда, када је дошла та сцена, рекла: "Немој ништа да се бринеш, они се све то праве."

* Члан сте јединог специјализованог театра за извођење мјузикла на Балкану. Како се припремате за представе?

- Мјузикли су као спортске утакмице, тренирам свакодневно, потребна је озбиљна кондиција, као и физичка и ментална припрема. Пробе су целодневне, а поред глуме, постоји певање и кореографије које раде наши и светски врхунски кореографи, међу којима су и бродвејски.

ПРВИ ПУТ С ДЕЦОМ У КАМП

* КАКО замишљате идеалан одмор?

- Много ноћи сам провео под ведрим небом - ја, мотор и шатор. Ове године ћемо први пут да кампујемо са децом, већ набављамо опрему и реквизите. Чим се време пролепша, прво идемо у камп један викенд код нас у Србији, и, ако им буде лепо, ићи ћемо и на летовање - открива Корша.