ИСЛАНДСКИ бенд "Хатари" (завршили на 10. месту) који је, по општем мишљењу, имао најупечатљивији наступ на "Евросонгу", многе подсетивши на чувени "Рамштајн", током финала се потрудио да не буде упамћен само по томе. Чланови групе су, док су Бар Рефаели и Ерез Тал читали гласове публике, у "грин руму" изазвали скандал, када су усред Тел Авива развили две заставе Палестине, што је у публици испраћено гласним негодовањем и звиждуцима. Техно панкери су још пре наступа у другом полуфиналу "Евросонга" привукли пажњу изјавом да је апсурдно наступати у Израелу због његове политике према Палестинцима. Организатори "Евросонга" су по завршетку такмичења најавили могуће санкције.

- Расправљаћемо о овоме. "Евросонг" није политички догађај и то што су Исланђани урадили коси се са нашим правилима. Какве ће бити последице по њих? О томе ће ускоро одлучити Европска унија емитера - саопштено је из "Евросонга".

Снимак који је објавио бубњар групе на друштвене мреже показује како један мушкарац са новинарском акредитацијом на "Евросонгу" покушава да им отме заставе пре него што су и показали уз речи "Дајте ми заставу Палестине". Али, очигледно су их имали још.