КРАЉИЦА поп музике Мадона (60), у креацији Жан-Пола Готјеа, украла је шоу у суботњем финалу "Евросонга", а њено извођење 30 година старог хита "Like a prayer" и премијерно дуета "Future" са Мигосом Квевом, са новог албума "Мадам Икс", било је контроверзно из два разлога. Њен шоу имао је политичку поруку, када је пред крај наступа казала "Никада не потцењуј моћ музике да окупи људе" и позвала све људе да се "пробуде", пре него што се пар плесача, она са израелском заставом на леђима, а њен партнер са палестинском заставом, накратко загрлио.

И нису јој опростили што није отпевала бар још један стари хит - за све генерације.Организатори "Евросонга" јуче су се огласили саопштењем, у коме су навели да су две Мадонине играчице у директном преносу кратко показале израелску и палестинску заставу на полеђини своје одеће:
- Ови елементи њеног перформанса нису били део проба. Играчи нису имали заставе на пробама. "Песма Евровизије" није политички догађај и Мадона је била свесна тога, стављено јој је до знања.
Јуче је реаговала и израелска министарка културе Мири Регев, рекавши да је палестинска застава на леђима Мадониних играча у Тел Авиву била грешка:

- То је била грешка, не можемо мешати политику и културни догађај, са свим дужним поштовањем Мадоне.

Други разлог за контроверзу је што је, упркос делу одушевљених фанова, већина гледалаца приметила да је Мадона прилично фалширала и промашила интонацију. Због тога су њено вокално извођење прогласили лошим, а нису ретки ни они који су констатовали да је време да оде у пензију.

Само неки од коментара:

- Да ли је од пластике?

- Да ли је ово стварно Мадона или је њена лоша замена?

- Лош аутотјун.

- Време јој ј е да оде у пензију.